anchetaonline.ro

Din 2023, prezervativele vor fi oferite gratuit într-o țară din UE

de | 09.12.2022 19:11 | Știri, După subiect, Lifestyle

Începând cu 1 ianuarie 2023, tinerii care au vârste cuprinse între 18 și 25 de ani vor primi gratuit prezervative din farmacii. Se va întâmpla în Franța, iar decizia a fost luată în urma creșterii numărului de infectări cu transmitere sexuală, potrivit președintelui Emmanuel Macron.

Noua măsură de sănătate a fost anunțată, în cursul zilei de joi, cu prilejul unui eveniment desfășurat pentru sănătatea tinerilor.

Președintele Franței a mai spus că tinerii vor putea ridica prezervativele din farmacii, precizând că aceasta este “o mică revoluție de prevenţie”.

Nu exclud să mergem până la vaccinarea obligatorie când toate acestea vor fi instalate şi când vom avea recomandări bune”, a adăugat Macron.

Totodată, vor fi incluse și alte măsuri, precum contracepția gratuită pentru toate femeile din Franța, dar și testări gratuite pentru depistarea infecțiilor pentru cele sub 26 de ani.

Potrivit Observatornews.ro, în 2020 și 2021, în Franța a avut loc o creștere de 30% a ratei de îmbolnăvire cu boli cu transmitere sexuală.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Propunere adoptată! Încă două zile libere pentru români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: