anchetaonline.ro

Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB din cauza declarațiilor lui Becali

de | 15.04.2022 09:58 | Știri, Național

Decizia ucrainenilor privind anularea amicalului FCSB-Dinamo Kiev a venit după declarațiile lui Gigi Becali făcute în urmă cu o săptămână la postul România TV. Becali și-a exprimat părerea despre războiul din Ucraina, stârnind reacții din partea ucrainenilor.

Vreți să spun ce știu eu? Pe Zelenski l-a pus un mare miliardar (n.r. Igor Kolomoisky) care are gruparea Azov. El l-a salvat pe Abramovich. L-a sunat pe Zelenski: «Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovich».

Și Zelenski l-a sunat pe Biden și i-a zis «Iartă-l pe Abramovich». El a făcut gruparea Azov. Ăia sunt naziștii. Miliardarul ăla e evreu și lumea se minunează că el a făcut gruparea nazistă Azov. Știu eu”, a spus finanțatorul FCSB în interveniția televizată.

În urma acestor declarații, managerii Dinamo Kiev a transmis un comunicat de presă în care aceștia i-au mulțumit lui Becali pentru găzduirea echipei în România, dar consideră indamisibile cuvintele acestuia:

Managementul celor de la Dinamo Kiev consideră declarația lui Gigi Becali despre regimentul Azov este inadmisibilă. În aceste condiții nu vedem cum am putea găzdui acest meci amical. Acest lucru a fost deja comunicat celor de la FCSB.

Dinamo Kiev vrea să îi mulțumească lui Gigi Becali pentru că a ajutat la organizarea antrenamentelor și a găzduit echipa pe teritoriul României, dar punctează că cel mai important lucru în acest moment este independența țării.

În locul meciului cu FCSB, echipa noastră va disputa un meci amical împotriva campioanei CFR Cluj”, se arată în comunicatul postat de Dinamo Kiev pe site-ul oficial.

Mircea Lucescu a motivat anularea meciului din cauză că nu ar fi găsit un stadion suficient de mare pentru partidă, potrivit GSP.ro.

Pentru că nu s-a găsit un stadion pe măsura evenimentului! Ba da, fiindcă inițial pe Arcul de Triumf trebuia să jucăm, pe 6 aprilie, dar atunci jucătorii mei nu erau deloc pregătiți și n-am putut. Apoi, s-a creat ideea unui turneu de anvergură, pe axa Varșovia – Istanbul – București, dar Arcul de Triumf e o arenă prea mică și acest meci nu mai e un simplu amical, noi trebuie să transmitem un mesaj, trebuie ceva de anvergură, pe măsura impactului pe care ni-l dorim.

Nu puteam coborî sub standardul a ceea ce a fost la Varșovia, la partida cu Legia, unde cred că au fost 20.000 de spectatori. Plus că trebuie să aibă loc și un program special al unor artiști din Ucraina, ceva ce are nevoie, repet, de o arenă mai mare”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit GSP.

Cine este Ihor Kolomoisky

Ihor Kolomoisky, oligarhul despre care a vorbit Gigi Becali, este ucrainean de origine evreiască, fiind al doilea sau al treilea cel mai bogat om din Ucraina. El a finanțat gruparea militară Azov din Ucraina, care este acuzată de simpatii naziste.

Ihor Kolomoisky - Dinamo Kiev a anulat amicalul cu FCSB din cauza declarațiilor lui Becali

Foto: Ukrinform

Potrivit Spectator UK, Zelenski ar fi lucrat pentru rețeaua media a lui Kolomoisky, iar acesta l-ar fi susținut la președinție.

Zelenski a fost văzut drept candidatul lui Kolomoisky: și-a numit consilier pe un avocat al oligarhului și s-a întâlnit regulat cu acesta.

Ba chiar, în 2021, a încălcat regulile din pandemie pentru o petrecere de ziua lui în apartamentul din Kiev al lui Kolomoisky. Dar astăzi, Zelenski și Kolomoisky par că s-au separat, deoarece oligarhul a susținut o poziție de apropiere între Ucraina și Rusia”, se arată pe Spectator UK.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

becali

De nerecunoscut! Cum arată Gigi Becali (63 ani) înainte de plecarea pe Muntele Athos

Citește articolele pe același subiecte: FCSB | Gigi Becali | Muntele Athos | Ucraina
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: