Deputatul Nicolae Georgescu: „Membrii PSD vor reda strălucirea casei Brătienilor”

de | 15.04.2022 09:16 | Știri, Cultură, După subiect, Județean, Ștefănești

Joi, 14 aprilie, a fost aprobat raportul negocierii Acordului-cadru dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 216 mil. de euro. Demersurile pentru acest proiect au fost realizate de către ministrul Culturii, Lucian Romașcanu. Acesta prevede reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală.

Printre monumentele istorice aflate pe lista de investiții se află și Vila Florica de la Ștefănești, dar și Vila „Ion I. C. Brătianu” din București, ne anunță deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu:

Proiectul vizează realizarea unor obiective de investiţii de importanţă semnificativă pentru țara noastră, dar pe mine, în calitate de argeșean, mă bucură cel mai mult faptul că în lista monumentelor istorice se regăsește Vila Florica de la Ștefănești, dată recent în folosință Muzeului Național Brătianu, precum și Vila „Ion I.C. Brătianu” din București, dată uitării de administrația USR-PNL-PMP a capitalei”, transmite deputatul Nicolae Georgescu.

Deputatul de Argeș amintește că primele demersuri pentru intrarea clădirii în patrimoniul statului au fost realizate tot de către un social democrat:

După ce fostul ministru al Culturii, deputatul social democrat Ionuț Vulpescu a făcut primele demersuri pentru intrarea în patrimoniul statului a simbolului liberalismului românesc, iar clădirea a fost cumpărată în 2017, în mandatul domnului Romașcanu, astăzi, tot domnul Romașcanu, tot PSD, include acest muzeu într-un amplu program de restaurare.

Fără supărare, dar membrii PSD sunt cei care au făcut demersuri concrete pentru aducerea casei Brătienilor în circuitul public. Tot membri ai PSD îi vor reda strălucirea de odinioară”, a adăugat Nicolae Georgescu.

nicolae-georgescu-casa-bratienilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Georgescu | PSD | Vila Florica

Ultimele articole