anchetaonline.ro

S-a schimbat legea pentru șoferi! Ce se întâmplă cu rovinieta

de | 15.04.2022 08:26 | Știri, Național

Veste foarte bună pentru șoferii din România! Începând cu data de 27 aprilie, conducătorii auto vor fi anunțați când le expiră rovinieta. Ei vor primi o notificare prin e-mail atunci când urmează să le expire taxa de drum.

Mai exact, cei care dețin roviniete cu valabilitate de minimum 30 de zile, vor primi notificarea în preajma expirării acesteia, pe adresa de email pe care au folosit-o când au cumpărat rovinieta anterioară.
Facilitatea a fost introdusă de Ministerul Transporturilor cu scopul de a ajuta șoferii să plătească documentul în timp util, având în vedere că foarte mulți români uitau să facă acest lucru înainte să plece la drum și riscau să fie amendați.

Cererea privind notificarea pentru expirarea rovinietei poate fi făcută începând cu data de 27 aprilie. Persoanele care nu doresc să își partajeze datele personale, pot refuza să se înscrie în acest program.

Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”, scrie în ordinul MTI.

O altă veste bună pentru șoferi a venit în această săptămână, și anume majorarea limitei maxime de viteză pe drumurile expres de la 100km/h la 120 km/h. Propunerea legislativă a USR a fost depusă în luna octombrie 2021, urmând să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, peste câteva zile ar urma să fie dați în circulație primii kilometri ai drumului expres Pitești-Craiova.

Citiți mai multe despre acest subiect pe anchetaonline.ro:

trafic

Se mărește limita de viteză pe drumurile expres

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: