Directiva privind munca pe platforme a fost aprobată. Ministrul Simona Bucura-Oprescu, la Bruxelles: ”Aceasta reglementează un domeniu important”

de | 11.03.2024 20:45 | Național, Administrație

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, participă în perioada 11 – 12 martie la Bruxelles la Reuniunea comună a Consiliilor ECOFIN (Consiliul Afaceri Economice și Financiare) și EPSCO (Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori). O decizie importantă luată astăzi, după discuțiile din Consiliul EPSCO, este aceea de aprobare a Directivei privind munca pe platforme.

Astăzi a avut loc Consiliul EPSCO, temele principale de discuție fiind legate de prioritățile politice ale Uniunii cu privire la Pilonul european al drepturilor sociale, Directiva privind îmbunătățirea condițiilor pentru munca pe platforme informatice și Programul european de ocupare. O decizie importantă luată astăzi este aceea de aprobare a Directivei privind munca pe platforme, anunță Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în informarea publicată. De altfel, Directiva privind munca pe platforme online urmăreşte să asigure clasificarea corectă a statutului profesional al persoanelor care lucrează prin intermediul unei platforme digitale de muncă şi să introducă primele norme europene privind gestionarea algoritmică şi utilizarea inteligenţei artificiale la locul de muncă.

“În ceea ce privește munca pe platforme, Directiva nu e perfectă, dar reprezintă un compromis la care s-a ajuns după negocieri care s-au derulat timp de trei ani, pe mandatele a șase state la președinția Consiliului Uniunii Europene. Aceasta reglementează un domeniu important dacă ne gândim la tranziția digitală.

Pe de altă parte, România face eforturi astfel încât politicile sociale naționale să răspundă nevoilor și provocărilor pentru realizarea convergenței și incluziunii sociale. Este important să se țină seama de particularitățile situației economice, bugetare și sociale din fiecare stat membru. Astfel, punerea în practică a Cadrului de Convergență Socială trebuie dublată de creșterea suportului financiar și tehnic pentru statele membre pentru a putea recupera decalajul în ceea ce privește politicile de ocupare. Succesul viitor al Uniunii Europene depinde, într-o măsură considerabilă, de eficacitatea piețelor forței de muncă, a sistemelor de educație, formare profesională și a celor de protecție socială naționale.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: Doar nu ne închipuim că 280.000.000 euro au venit la Pitești că suntem noi frumoși, deștepți și devreme acasă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii