anchetaonline.ro

Directorul APIA Argeș: „Nu sunt vinovată de comiterea niciunei infracțiuni!”

de | 22.12.2022 15:05 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

În cursul acestei zile, a apărut comunicatul oficial prin care DNA anunță trimiterea în judecată a Marianei Turcescu și Alexandrei Delureanu, director executiv, respectiv director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în dosarul în care sunt acuzate că ar fi dat o listă cu subiectele propuse, în cadrul unui concurs de angajare în instituție, unei persoane care a candidat la unul dintre posturile disponibile.

Ca urmare a apariției a acestor informații, Mariana Turcescu, fosta Pană, a transmis un punct de vedere în care povestește că a fost victimă într-o relație de dragoste tensionată.

NU SUNT VINOVATĂ DE COMITEREA NICIUNEI INFRACȚIUNI. Prezentul dosar penal s-a constituit pe baza denunțurilor formulate din răzbunare și gelozie (față de fosta sa relație) de către fostul director general adjunct, Bogdan Dumitru Dumitrașcu”, transmite directorul APIA.

Mariana Turcescu amintește că fostul director general al instituției a fost la rândul său cercetat de DNA, fiind trimis în judecată pentru fapte de corupție, după ce a fost prins în flagrant. Directorul APIA Argeș susține că, cel mai probabil, pentru a beneficia de dispoziții legale favorabile, cel în cauză a formulat mai multe denunțuri împotriva unor colegi.

Sunt, de asemenea, de notorietate tensiunile existente între denunțător și fosta sa relație precum și amenințările repetate pe care acesta le-a proferat față de mai multe persoane din anturajul său personal.
Este regretabil ca o persoană care a avut o funcție de o demnitate publică atât de însemnată, încearcă să-și regleze, atât chestiuni de ordin personal și chestiuni judiciare acute, prin invocarea unor împrejurări nereale la adresa mea și a altor colegi”, adaugă Mariana Turcescu.

Mariana Pană susține că denunțurile lui Bogdan Dumitru sunt răzbunări și fapte inventate. Totodată, aceasta spune că în cei 17 ani de activitate, în toate funcțiile pe care le-a deținut, a încercat să respecte cu strictețe normele legale și că va încerca să își dovedească nevinovăția, fiind convinsă că adevărul va ieși la iveală.

Reafirm cu tărie faptul că toate alegațiile denunțătorului formulate atât în spațiul public, atât în cadrul unor conversații purtate pe e-mail în interiorul instituției, cât și în fața procurorilor, sunt răzbunări, sunt fapte inventate, sunt neadevăruri.
De peste 17 ani, în funcțiile pe care le-am deținut, am încercat să respect cu strictețe fiecare normă legală ce-mi coordoneaza activitatea și să răspund cu promtitudine fiecărei cereri, fiecărei solicitări primite pe linie ierarhică de la superiorii mei.
Este de notorietate că instituția pe care o conduc se bucură de cele mai bune rezultate la nivel național, lucrul acesta fiind confirmat și de către organismele de control externe și interne.
Rămân consecventă principiilor care mi-au călăuzit activitatea și viața – respectiv cele de corectitudine, integritate și profesionalism – și voi căuta prin toate puterile mele să-mi dovedesc nevinovăția în fața unor judecători independenți. Sunt convinsă că adevărul și nevinovăția mea vor ieși la iveală”, susține directorul APIA Argeș.

Foto credit Financiarpress.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

BCE extinde liniile de finanțare cu băncile centrale din zona non-euro până la data de 15 ianuarie 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: APIA Argeş