„Dirigenția este ora cel mai bine plătită pentru un profesor, așa că ar trebui să o și facă!”

de | 23.09.2022 09:56 | Știri, Județean

Au reînceput școlile și – pe lângă componenta acumulării de noi cunoștințe – se pune accent, din ce în ce mai frecvent, și pe tematici precum comportamentul și dezvoltarea emoțională a elevului. În ședința pe care conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș a avut-o recent cu managerii de școli s-a ridicat, în acest sens, problema numărului insuficient de consilieri școlari raportat la efectivul de elevi. Cu toate că noile legi vor mări numărul acestora, inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu, le-a transmis directorilor că trebuie să mai fie atenți și la un alt amănunt.

Să nu uite că au învățători și diriginți la clasă pe care nu îi folosesc și pentru a preveni, pentru a media, pentru a fi aproape de copiii lor. Întreb: facem dirigenție doar pentru că dirigenția este cea mai scumpă oră din calendarul unui profesor? Pentru un profesor, gradul I, cu o vechime considerabilă, o dirigenție de patru ori pe lună, ajunge să însumeze câteva sute de lei în salariu. Dacă tot este așa, să aibă grijă mai mult de clasa sa, să conlucreze cu polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară, să aibă parteneriatele încheiate și să vină în fața copiilor și cu altceva, nu doar cu matematică și română full time și altele. Copiii au și o lume paralelă în care se regăsesc, a jocurilor online, a site-urilor de socializare, de care trebuie să știm.”, a declarat inspectorul general Dumitru Tudosoiu.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole