anchetaonline.ro

Dispare ajutorul social! Cu ce va fi înlocuit

de | 18.09.2022 15:30 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste pentru românii care trăiesc din ajutorul social. În curând, acesta va dispărea și va fi înlocuit cu un alt tip de venit.

Este vorba despre venitul minim de incluziune. Prin această măsură, autoritățile își propun ca mare parte dintre românii care beneficiau în trecut de ajutor social să fie încadrați pe piața muncii.

Prin urmare, ajutorul social și alocația pentru susținerea familiei vor dispărea, urmând să apară venitul minim de incluziune.

Ajutorul social va fi majorat de la 260 de lei la 275 lei/ adult, iar pentru persoanele vârstice de la 300 de lei la 400 lei/adult. În ceea ce privește alocația pentru susținerea familiei, aceasta va ajunge la 700 lei de la 600 lei.

Venitul de incluziune va fi un cumul între cele două ajutoare, însă cei apți de muncă vor avea de respectat niște condiții, care să îi ajute pe viitor să își găsească un job.

Care sunt obiectivele acestei măsuri:

– Evitarea excluziunii sociale;

-Membri sunt înscriși la AJOFM. După aprobarea dosarului vor fi obligați să se prezinte la cursuri de calificare sau recalificare, târguri de joburi, etc. Dacă nu acceptă, atunci pierd ajutorul minim de incluziune;

-Serviciul Public de Asistență ia familia în evidență”, transmite Ministerul Muncii.

Foto descriptiv Călărasi press

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Supărată pe administrația județeană și locală, Dacia Renault și-a luat mașinuțele și-a plecat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: