Monaco Land, unul dintre cei mai mari distribuitori de alimente și băuturi din judeţ, şi-a cerut insolvenţa

de | 08.09.2023 07:30 | Din ediția tipărită, Economic, Pitești

Fostă Queen Monaco, firma nu mai are niciun angajat, deşi a primit bani europeni pentru menţinerea locurilor de muncă!

În urmă cu câţiva ani, înregistra afaceri anuale de peste 80 milioane lei, profituri de 400.000 lei şi număra în jur de 25 de angajaţi. Astăzi, firma nu mai are niciun angajat, terminând anul trecut pe pierdere. Este vorba despre unul dintre cei mai importanţi distribuitori argeşeni având ca obiect de activitate comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun, Monaco Land SRL, firmă înfiinţată în 2011 sub numele New System Tobacco SRL şi redenumită ulterior Queen Monaco Network Distribution SRL.

Săptămâna trecută, firma şi-a cerut insolvenţa, deschizând în acest sens un proces pe rolul Tribunalului Specializat Argeş. Acţiunea vine la scurt timp după ce Monaco Land SRL a dat în judecată Direcția Regională Antifraudă Fiscală Alexandria, cerând în instanţă anularea unei amenzi primite de la inspectorii antifraudă, într-un proces care se judecă la Judecătoria Alexandria.

În 2021, firma de distribuţie, care pe atunci se numea Queen Monaco Network Distribution SRL, a primit circa 150.000 de euro de la stat sub formă de sprijin financiar din fonduri europene în contextul pandemiei de COVID-19, în scopul menținerii activității şi al numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor. Proiectul cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 a fost lansat în august 2021, după care în 2022 firma a raportat zero angajaţi.

Monaco Land are ca unic asociat pe Mohammed Hasan Sajjad Fareed Hasan, cetăţean de origine irakiană, firma fiind administrată de marocanul Hamououiali Mimoune. În 2020, era a treia cea mai mare firmă de distribuţie din judeţ, după DRIM Daniel Distribuţie FMGC şi Total Distribution Grup Argeş.

Cererea de insolvenţă a Monaco Land – respinsă de instanţă

Miercuri, 6 septembrie, Tribunalul Specializat Argeş a respins solicitarea firmei de distribuţie:

În temeiul art. 71 rap. la art. 67 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, respinge cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de debitoarea MONACO LAND SRL, prin reprezentant legal, Hamououiali Minoune. Cu cale de atac numai apelul în termen de 7 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Specializat Argeş. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 06.09.2023.”

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După 11 ani,  ANAF Mehedinţi îi cere patronului de la Clemans 700.000 euro în dosarul DIICOT

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole