Divorţul familiei Pendiuc – amânat până în toamnă la cererea soţiei!

de | 05.03.2024 20:15 | Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Pitești

Pe lângă procesele penale pe care le-a adunat în ultimii 10 ani, fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, are pe rolul instanţelor şi un litigiu cu caracter personal: este vorba despre procesul de divorţ intentat în iunie anul trecut de Gabriela Pendiuc, în care aceasta cere atât separarea, cât şi revenirea la numele de fată.

Joia trecută, procesul de divorţ al soţilor Pendiuc a debutat la Judecătoria Piteşti, însă cu doar o zi înainte soţia fostului edil al Piteştiului depusese o cerere de amânare. Solicitarea Gabrielei Pendiuc a fost acceptată de judecătorul care instrumentează speţa, programând următorul termen de judecată tocmai în toamnă, pe 25 septembrie.

Încuviinţează cererea de amânare formulată de reclamantă. Amână cauza la data de 25.09.2024, ora 10:00, sala 4, pentru când se vor cita părţile. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi 28.02.2024″ – se arată în încheierea de şedinţă.

► Fostul primar Tudor Pendiuc îşi va petrece Paştele în închisoare

Până atunci, fostul edil speră să părăsească Penitenciarul Mioveni, unde este deţinut ca urmare a condamnării la patru ani de închisoare în dosarul Publitrans, aşteptând luna mai, atunci când – potrivit deciziei Tribunalului Argeş – va putea să ceară din nou eliberarea condiţionată.

Potrivit art. 587 Cod Procedură penală, respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Pendiuc Tudor, deținut la Penitenciarul Mioveni. În baza art. 587 alin. 2) CPP fixează termen după expirarea căruia cererea de liberare condiţionată poate fi înnoită, data de 14.05.2024.” – se arată în cea mai recentă decizie a instanţei.

Ceea ce înseamnă că fostul primar îşi va petrece şi sărbătorile de Paşte în spatele gratiilor, având însă şanse mari să fie eliberat, având în vedere vârsta înaintată.

Totodată, Pendiuc împreună cu oamenii de afaceri Gheorghe Văsîi şi Constantin Scarlat şi cu fostul director de la Urbanism din Primăria Piteşti, Emilian Nechita, aşteaptă decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul în care aceştia, într-o ultimă încercare de a mai îndulci sentinţa iniţială, au depus contestaţie în anulare, săptămâna viitoare fiind aşteptată o soluţie, după două amânări ale pronunţării.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tudor Pendiuc rămâne în arest!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: