Doi români au încercat să scoată ilegal un minor din țară, ascunzându-l printre saci cu pufuleți

de | 13.04.2024 13:39 | Național, Eveniment

Doi cetățeni români au fost surprinși de polițiștii de frontieră încercând să scoată din țară, în mod fraudulos, un adolescent de 16 ani. Minorul era ascuns pe bancheta din spate a mașinii lor, printre saci cu pufuleți.

1712994450260 16572 S4 - Doi români au încercat să scoată ilegal un minor din țară, ascunzându-l printre saci cu pufuleți

Potrivit Poliției de Frontieră Română, șoferul, împreună cu un pasager, ambii cetățeni români, s-au prezentat ieri, 12 aprilie 2024, în jurul orei 19:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, pentru controlul de rutină. Ei voiau să părăsească România pentru a merge la muncă în străinătate.

La verificarea autovehiculului, polițiștii au găsit ascuns pe bancheta din spate a autoturismului, sub saci cu pufuleți, un adolescent de 16 ani.

Acesta nu avea autorizația legală necesară de la părinții săi pentru a călători în afara țării, motiv pentru care cei doi adulți au ales să-l ascundă pentru a trece frontiera.

La controlul de frontieră efectuat asupra autovehiculului, a fost descoperită, ascunsă pe bancheta din spate a autoturismului, sub saci cu pufuleți, o persoană de sex masculin.

Persoanele au fost conduse la sediul instituției pentru efectuarea unor verificări suplimentare. În cadrul acestora a fost stabilit faptul că persoana descoperită ascunsă este un tânăr în vârstă de 16 ani. Însoțitorii acestuia au recurs la această metodă întrucât nu aveau acordul notarial legalizat din partea părinților pentru a ieși cu minorul din țară și intenționau să meargă cu toții la muncă într-un stat din vestul Europei.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Polițiștii de frontieră au anunțat Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor care a preluat minorul și a anunțat familia acestuia cu privire la situație.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.”, adaugă Poliția de Frontieră Română

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sfârșit tragic pentru un tânăr de 23 de ani. A murit într-un salon de tatuaje

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română

Ultimele articole