Doisprezece români, arestați în Spania pentru furt

de | 18.10.2023 12:19 | Național, Eveniment

Polițiștii din Valencia au destructurat o bandă de hoți români care jefuiau case nelocuite. Doisprezece români au fost reţinuţi.

Potrivit stiridiaspora.ro, românii ar fi făcut parte dintr-o grupare infracțională specializată în jafuri prin efracție, din imobile nelocuite.

Ei au ajuns în atenția Poliției Judiciare a Comandamentului din Valencia (Spania) după o serie de furturi în lanț, urmând același scenariu.

Românii alegeau case în care nu locuia nimeni sau care erau folosite ca a doua locuință, de unde furau tot ce găseau, inclusiv robinete din baie sau bucătărie, precum și vase de toaletă.

Cele mai multe furturi au avut loc în Valencia, dar și în provincia Castello.

Mai multe percheziții domiciliare au fost efectuate la locuințele  celor 12 români, unde oamenii legii au descoperit numeroase bunuri obținute din furturi, dar și sume mari de bani.

Potrivit sursei citate, una dintre percheziții a avut loc luni dimineață, într-un apartament din centrul orașului Valencia. Acolo, reprezentanții Gărzii Civile l-au și reținut pe unul dintre presupușii lideri ai grupării.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili dacă cei 12 români au legătură și cu alte jafuri similare comise în alte regiuni ale Spaniei.

sursă foto levante-emv.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav pe DN 2B! Un camion a căzut de pe un pod peste calea ferată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spania