Dolarul american a atins azi, 21 septembrie, maximul ultimelor două decenii

de | 21.09.2022 13:45 | Știri, Economic, Național

Cursul BNR de azi indică faptul că leul a scăzut, atât în raport cu euro, cât şi cu dolarul american.

 

Dolarul american a ajuns astăzi, 21 septembrie la 4,9764 de la 4,9303, valoare înregistrată ieri, rezultând o creştere de 0,0461. Acesta a atins un nou maxim al ultimilor 20 de ani, spun specialiștii.

Trebuie menționat faptul că afirmațiile lui Vladimir Putin au agitat piețele înainte de o nouă posibilă creștere agresivă a dobânzii de către Rezerva Federală a SUA, potrivit Reuters.

Președintele rus a ordonat prima mobilizare din Rusia și a avertizat Occidentul că, dacă va continua ceea ce el a numit “șantajul nuclear”, Moscova va răspunde cu puterea întregului său arsenal, precizează antena3.ro

Această informație a propulsat indicele dolarului față de celelalte monede, cu peste 0,5% mai sus, la 110,87, fiind considerat cel mai ridicat nivel din anul 2002.

Totodată moneda euro a ajuns astăzi la 4,9436 lei, în creştere faţă de ieri, când ajunsese la 4,9313 lei. Euro a crescut cu 0,0123 bani în timp ce moneda noastră a scăzut.

Foto descriptiv

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR | Moscova | Rusia | Vladimir Putin

Ultimele articole