anchetaonline.ro

Doliu în lumea modei! A murit designerul Paco Rabanne!

de | 03.02.2023 17:37 | Știri, Lifestyle, Național

  • Doliu în lumea modei!

 

Cunoscutul designer și parfumier Paco Rabanne a decedat. Acesta avea 88 de ani.

Anunțul a fost făcut în mediul online, pe rețeaua de socializare Instagram și a fost confirmată de José Manuel Albesa, președintele diviziei de modă și frumusețe Puig.

Paco Rabanne a făcut transgresiunea magnetică. Cine altcineva ar putea determina femeile pariziene să ceară rochii din plastic și metal? Cine, în afară de Paco Rabanne, și-ar putea imagina un parfum numit Calandre – cuvântul înseamnă „grătar de automobile” – și să-l transforme într-un reper iconic al feminității moderne?” a precizat Puig.

 

Paco Rabanne

 

În postarea făcută pe pagina oficială de Instagram a Paco Rabanne se precizează:

Casa lui Paco Rabanne dorește să-l onoreze pe designerul și fondatorul nostru vizionar, care a murit astăzi la vârsta de 88 de ani. Printre cele mai importante figuri ale modei din secolul al XX-lea, moștenirea sa va rămâne o sursă constantă de inspirație.

 

Suntem recunoscători domnului Rabanne pentru că a stabilit moștenirea noastră de avangardă și a definit un viitor cu posibilități nelimitate”.

 

Paco Rabanne Paco Rabanne

 

Francisco Rabaneda Cuervo cunoscut sub numele de Paco Rabanne era de origine spaniolă dar a murit în localitatea Portsall din Franța.

Acesta a iubit moda de mic deoarece mama lui lucra pentru casa Balenciaga , a urmat și absolvit Facultatea de Arte Frumoase din Paris, secţia arhitectură iar în primii ani, înainte de a-și deschide propria casă de modă, acesta a făcut accesorii. Accesoriile le ducea și le propunea caselor de modă consecrate, precum: Dior, Cardin sau Saint-Laurent.

Paco Rabanne a fost unul dintre cei mai cunoscuți designeri din lume iar în urma lui rămân creațiile vestimentare, parfumurile și accesoriile create.

 

Foto: stirilekanald.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Paco Rabanne