Doliu la Universitatea din Pitești! Profesorul Niculescu Mugurel a murit!

de | 17.01.2023 20:57 | Știri, Eveniment, Pitești

Este doliu în cadrul Universității din Pitești, după ce încă un profesor s-a stins din viață. Este vorba despre Prof.univ.dr. Niculescu Mugurel care a decedat astăzi, marți, 17 ianuarie.

Tragicul anunț a fost făcut public chiar de către Decanul Facultății de Științe, Educatie Fizică și Informatică al Universității din Pitești, Julien Leonard Fleancu, care a postat pe contul său de Facebook un mesaj de adio.

Cu profund regret va anuntam trecerea la cele veșnice a celui care a fost Prof.univ.dr.Niculescu Mugurel, profesor, antrenor și mentor a numeroase generații de studenti , sportivi și profesori în cadrul Facultății de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universității din Pitesti.

La nivelul ecihipelor de club, a antrenat în mai multe rânduri formațiile din Pitești, dar și Rapidul, cu care a termina pe locul 3 în 1990, în Cupa CEV. În perioada 1991-1995, a activat ca antrenor-coordonator al CS Dijon Cote D’Or Volleyball din Franţa. Antrenor Emerit, acesta a fost decorat în anul 2004 cu Medalia „Meritul Sportiv”, clasa a III-a.

În paralel cu cariera sportivă, domnul profesor universitar-doctor Mugur Niculescu a avut și o prodigioasă activitate academica, dânsul a activat în cadrul Universității din Pitești, fiind decanul Facultății de Educaţie Fizică şi Sport pe.perioada a 2 mandate între 2004 și 2012.

De-a lungul activității sale academice a publicat mai multe cărţi şi manuale şi a prezentat comunicări la diferite sesiuni ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

A fost indrumator de doctorat în cadrul Universității din Pitesti coordonând numeroase teze de prestigiu.

Cei care doresc sa I aducă un ultim omagiu îl pot face începând de miine dupa prinz la capela Bisericii Sfinta Vineri din Pitesti.”, a scris acesta.

 

 

Foto background Centrale Liepsnele

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Pieton lovit de mașină în centrul Piteștiului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: