În domeniul asistenței sociale. Ministrul Muncii vrea revizuirea criteriilor de acreditare

de | 24.08.2023 14:33 | Național, Administrație

Ministerul Muncii Simona Bucura-Oprescu anunță că lucrează împreună cu ONG-urile la un set de propuneri pentru pachetul de modificări legislative în domeniul asistenței sociale și creșterea calității în domeniul serviciilor sociale. Prioritățile sunt, printre altele, revizuirea criteriilor de acreditare, revizuirea prevederilor legale existente privind licențierea provizorie și obligațiile furnizorilor de a atinge cel puțin 90% din standardele de calitate.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

”Am avut o nouă întâlnire cu organizațiile neguvernamentale (ONG-uri) din domeniul asistenței sociale.

Lucrăm împreună la un set de propuneri pentru pachetul de modificări legislative în domeniul asistenței sociale și creșterea calității în domeniul serviciilor sociale.

Prioritățile noastre sunt, printre altele, revizuirea criteriilor de acreditare, revizuirea prevederilor legale existente privind licențierea provizorie și obligațiile furnizorilor de a atinge cel puțin 90% din standardele de calitate, reducerea duratei de valabilitate a licenței provizorii, introducerea de noi exigențe cu privire la obținerea licenței definitive, întărirea capacității instituționale a funcției de control, monitorizare și îndrumare.

De asemenea, avem în vedere înființarea Registrului Electronic al Beneficiarilor și al Furnizorilor de Servicii Sociale, dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, întărirea colaborării cu alte instituții ale statului în vederea desfășurării actelor de control în mod uniform, dar și introducerea unor sancțiuni exemplare pentru cei care pun în pericol demnitatea și drepturile fundamentale ale beneficiarilor sistemului de asistență socială.

Le mulțumesc reprezentanților ONG-urilor cu care am făcut un schimb util de idei pentru ceea ce ne dorim cu toții – o reformă profundă, de esență a serviciilor sociale din România pentru creșterea calității vieții beneficiarilor.

Parteneriatul nostru cu organizațiile neguvernamentale continuă!”, a tarnsmis ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Discuții importante. Sunt vizați românii care muncesc în Germania

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole