Discuții importante. Sunt vizați românii care muncesc în Germania

de | 23.08.2023 15:25 | Național, Administrație

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa Dr. Peer Gebauer, Ambasador al Republicii Federale Germania în România. Un subiect important a fost nevoia de corelarea mult mai bună a politicilor privind piața muncii în vederea îmbunătățirii situației muncitorilor sezonieri români în Germania.

”România și Republica Federală Germania împărtășesc valori comune, iar relațiile bilaterale sunt strânse inclusiv din punct de vedere al domeniului muncii. Germania este cel mai mare investitor străin din România, iar în Germania lucrează peste 200.000 de muncitori sezonieri, alți circa 500.000 având contracte de muncă pe perioade mai lungi”, se arată în informarea publicată de Ministerul Muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu și Ambasadorul Peer Gebauer au stabilit în cadrul întâlnirii de astăzi că este nevoie de o corelare mult mai bună a politicilor privind piața muncii, politici care să fie pro-active și să aducă plus-valoare ambelor state. În acest sens se va intensifica și diversifica la nivel de experți cooperarea dintre Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Federal din Germania, inclusiv la nivelul instituțiilor subordonate.

Sursă foto: Facebook Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

”Unul dintre obiective este acela de a îmbunătăți situația muncitorilor sezonieri români în Germania, iar în acest sens va fi realizată o foaie de parcurs comună.

De asemenea, va fi intensificată campania de informare pentru românii care lucrează în Germania, astfel încât aceștia să își cunoască mult mai bine drepturile în raport cu angajatorii lor”, potrivit sursei citate.

Discuțiile au vizat și eforturile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale de a elabora o reformă adecvată a sistemului de asistență socială pentru ca persoanele vulnerabile să fie cât mai bine protejate.

”În acest sens se lucrează deja la o lege care în curând va fi pusă în transparență decizională, după care se va merge cu aceasta în Parlament.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a mulțumit Excelenței Sale Dr. Peer Gebauer pentru disponibilitatea la un dialog constructiv și s-a arătat deschisă cooperării pentru promovarea intereselor comune României și Germaniei”, se mai arată în informarea publicată.

Sursă foto: Facebook Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CNAIR. Nouă ofertanți pentru continuarea lucrării de modernizare a DN73, sectorul Câmpulung-Brașov!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole