Donatorii de sânge ar putea beneficia de reduceri la plata impozitelor

de | 08.10.2023 10:33 | Național, Eveniment

Persoanele care donează sânge ar putea beneficia de o reducere a impozitului pe clădiri şi teren, conform unui proiect de lege depus la Parlament. Însă, donatorii vor avea de respectat o condiție pentru a beneficia de această scădere a taxelor.

Este vorba despre persoanele care donează sânge de cel puţin trei ori, în cursul unui an calendaristic.

De menționat este faptul că donarea trebuie să se facă în locurile autorizate pentru acest tip de activitatee, relatează observatornews.ro

Donarea de sânge se realizează atât în cadrul centrelor de transfuzie sanguină judeţene şi al municipiului Bucureşti.

Cât şi în cadrul unităţilor mobile aparţinând centrelor de recoltare de sânge, dotate corespunzător, care se deplasează în vederea recoltării de sânge de la potenţialii donatori”, se arată în proiect.

Proiectul legislativ vizează, de fapt, modificarea Codului fiscal, în sensul introducerii unor beneficii pentru donatorii de sânge.

Nivelul de reducere și documentele care vor fi prezentate, pentru a dovedi numărul minim de donări de sânge, ar urma să fie hotărâte de autoritățile locale.

De asemenea, reducerea se poate cumula cu bonificaţia de 10%, acordată pentru plata impozitului pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, şi este distinctă de aceasta.

Inițiatorii acestui proiect de lege susțin că România se confruntă cu o adevărată problemă privind nivelul donării de sânge, fiind de două ori mai mic decât este necesar.

Potrivit sursei citate, persoanele care doresc să doneze sânge trebuie să aibe între 18 şi 60 de ani și peste 50 de kilograme.

Din păcate, cei au suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni, nu pot dona.

foto descriptiv adevarul.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Veste bună pentru salariați! Mai multe zile libere în 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole