anchetaonline.ro

Dosar penal pentru reprezentanții unui ocol silvic privat

de | 26.09.2022 14:22 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Reprezentanții unui ocol silvic privat s-au ales cu dosar penal pentru fals și uz de fals, după ce au emis mai multe documente de exploatare a masei lemnoase ilegale.

Conform polițiștilor Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, care au desfășurat cercetări împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești- Biroul Județean Argeș, cei în cauza au emis documentele privind exploatarea de masă lemnoasă, fără ca acestea să corespundă cu exploatările realizate în fapt.

Potrivit cercetărilor, au fost întocmite, în mod fictiv, 3 acte de punere în valoare, pentru justificarea provenienței lemnului, însă actele nu corespundeau locului de unde a fost realizată exploatarea forestieră. Activitatea s-a desfășurat în beneficiul unei societăți comerciale cu sediul în Vulturești.

A fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals informatic.

Totodată, firma care a folosit documentele respective a fost sancționată cu 35.000de lei. De asemenea, a fost confiscat materialul lemnos, în valoare de 49.392,68 de lei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zile libere pentru români! Când vor fi următoarele sărbători legale

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: