Două fetițe au ajuns la spital, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanţă toxică

de | 17.01.2024 09:09 | Național, Eveniment

Inconștiență totală din partea unei femei din comuna ieșeană Lungani.

Două fetițe, de trei ani, respectiv patru ani, au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au intoxicat cu o substanță necunoscută.

Potrivit news.ro, fetiţele au fost spălate pe cap de către mama lor cu o substanţă toxică.  Există suspiciuni că mama le-ar fi spălat cu un insecticid, însă acest lucru se va confirma prin teste de laborator.

Evenimentul nefericit a fost semnalat marţi după-amiază, de către mama fetelor care s-a speriat.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că şi-a spălat pe cap fetiţele de trei, respectiv patru ani, cu o soluţie care le-ar fi provocat leziuni. Cei doi copii au fost preluaţi de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. Se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Judeţene Iaşi.

Autoritățile au ajuns imediat la fața locului, iar în sprijinul celor două victime a sosit și un elicopter SMURD, pentru a le acorda îngrijirile medicale necesare.

Din păcate, una dintre victime a intrat în comă, în timp ce cealaltă a avut nevoie de manevre de resuscitare din partea medicilor sosiți la fața locului.

Ele au fost transportate în stare gravă la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, iar prognosticul medicilor în cazul celor două fetiţe este unul rezervat.

A fost resuscitată, iar din fericire s-a obţinut reînceperea activităţii cardiace. Cealaltă fetiţă este în comă. Ambele fetiţe sunt în stare gravă. Sunt intubate şi ventilate mecanic. Prognosticul este extrem de rezervat în ambele cazuri”, a afirmat medicul Diana Cimpoeşu.

Deocamdată, ancheta autorităților se află în desfășurare, polițiștii încercând să afle cum s-a putut ajunge în această situație cutremurătoare.

Foto: ISU

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident între un TIR și un autoturism la Lunca Corbului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole