Sâmbătă, de Ziua Cinematografelor – două filme la Cinema „București”

de | 20.09.2023 10:10 | Pitești, Lifestyle

  • Invitație la film!

Sâmbătă, 23 septembrie este Ziua Cinematografelor. În acest sens la Cinema „București” puteți urmări nu unul ci două filme interesante.

la film

Primul este filmul „Căutătorul de vânt”, regizat de Mihai Sofronea, în rolurile principale fiind Dan Bordeianu, Olimpia Melinte și Adrian Titieni. Acesta este programat pentru ora 16.00.

Despre ce este vorba în film? 

Când Radu află că mai are doar câteva luni de trăit, fuge până ajunge într-un sat izolat, la Nea Pavel, unde se refugiază în căsuțasa mică din vârful dealului. Timpul trece și Radu începe să trăiască o nouă viață, uitând de așteptarea morții și bucurându-se de simplitatea clipei. El cutreieră împrejurimile împreună cu bătrânul, „căutând vânt”. Dar când își dă seama că s-a îndrăgostit de o femeie din sat, își amintește de sfârșitul său iminent. Unde îl va purta vântul mai departe?

De precizat că prețul unui bilet la acest film este de doar 6 lei. Studenții și pensionarii beneficiază de reduceri de 50% iar elevii de 75%.

la film

Al doilea film ce va fi proiectat sâmbătă, 23 septembrie este „Paterson”, în regia lui Jim Jarmusch. Rolurile principale sunt jucate de actorii: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Nellie și Rizwan Manji. Filmul este programat pentru ora 18:00.

„Paterson”, este unul dintre cele mai frumoase filme despre poezie.

Acesta redă atmosfera din „orașul poeților”, Paterson, New Jersey, așa cum este ea percepută de un șofer de autobuz. Este locul de unde provin scriitori precum William Carlos Williams, reprezentant al modernismului și imagismului în literatură și autor al celebrului poem epic „Paterson”, respectiv Allen Ginsberg, figură centrală a mișcării Beat Generation.

Un bilet la acest film este 8 lei iar studenții și pensionarii beneficiază de reduceri de 50% în timp ce elevii au reducere 75% din prețul biletului.

 

Foto: Cinematograful „București”

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bilete la concertul Vița de Vie Simfonic, la Filarmonica Pitești

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cinematograful București