(Video) Argeș – Două luni de la marea avalanșă, pericolul rămâne!

de | 05.04.2023 12:25 | Eveniment, Județean, Lifestyle, Știri

  • Risc de avalanșă în munții Făgăraș!

pericol avalanță Argeș

E zăpadă mare în Munții Argeșului pentru data de 5 aprilie.

Numai ieri s-a așezat încă o jumătate de metru peste stratul deja existent. Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru a evita un incident cum a fost cel de la Capra, de la care azi se împlinesc două luni, având în vedere că e posibil să se producă avalanșe.

Ieri s-au așternut mai mult de 40 de centimetri de zăpadă peste ce ninsese deja În Făgăraș. Așa se face că această zăpadă apoasă acoperă stratul vechi, iar în total sunt aproape 3 m de zăpadă. În aceste condiții salvamontiștii avertizează asupra riscului de avalanșă.

 

În urmă cu fix două luni de zile o cabană din Munții Argeșului și mai multe mașini erau acoperite de cea mai mare avalanșă din ultimii ani.

Au fost pagube materiale însemnate și peste 60 de oameni, între care și copiii, surprinși în creierii munților.

 

Ieri și noaptea trecută, cei de la drumuri au fost atât pe versantul sudic, cât și pe cel nordic al munților, până la limita la care se poate urca, și au împrăștiat material antiderapant cu utilaje care au avut și lamă în față.

Având în vedere atenționările meteo drumarii au pus din loc în loc stive de material antiderapant.

 

Salvatorii montani atrag atenția asupra faptului că este pericol mare de avalanșă și recomandă turiștilor să NU urce pe munte.

Sanduloiu Salvamont Argeș

Riscul de avalanșă este de gradul 4 la peste 1800 m și de gradul 2 sub această altitudine.

 

Le recomandăm turiștilor să nu urce în zilele următoare spre Creasta Făgărașului, urmând ca zăpada să se stabilizeze în următoarele 48-72 de ore.” a transmis directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Ei sunt deștepții prinși de avalanșă pe Transfăgărășanul închis!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole