Liviu Dragnea – așteptat în Argeș după întâlnirea cu organizația județeană APP

de | 20.04.2022 09:13 | Național, Județean, Politic


Săptămâna trecută, la București, au avut loc consultările între liderii Alianței pentru Patrie (APP) cu organizațiile din teritoriu, iar prima delegație cu care s-au întâlnit președintele Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu a fost cea de la Argeș, condusă de Dorin Mărășoiu.

APP Arges_dragnea

La nivelul APP Argeș, ca și în toate organizațiile județene, s-a trasat, ca obiectiv principal, continuarea acțiunilor de creșterea numărului de filiale și a numărului de noi membri. La nivel central, conducerea partidului a anunțat că se va lucra în continuare la programul de guvernare cu care APP se va prezenta în alegerile din 2024.

„Am discutat pe marginea programului de guvernare și am stabilit că va fi prezentat cât mai aproape de momentul campaniei pentru a nu da altora prilejul de a se inspira, ca să zic așa, din el. Va fi un program foarte frumos, dar care se va putea pune în aplicare cu foarte multă implicare și voință.”, ne-a explicat președintele interimar al APP Argeș, Dorin Mărășoiu.

Tot la întâlnirea găzduită la sediul central al APP, delegația din 11 membri a Argeșului a primit vestea că le va fi întoarsă vizita. „Probabil din luna mai va merge prin județe și conducerea APP , iar noi vom fi primul județ care va fi vizitat.”, ne-a declarat președintele Dorin Mărășoiu. Așadar, Liviu Dragnea este așteptat să vină în Argeș pentru a se întâlni cu membrii și simpatizanții partidului pe care l-a înființat.

Doi magistrați argeșeni au intrat în APP

Partidul lui Dragnea adună constant noi și noi membri, iar două new-entryuri au atras atenția opiniei publice. Fostul judecător al Curții Militare de Apel București, col. (r) Constantin Udrea, originar din Argeș, a semnat adeziunea la APP și a devenit vicepreședintele partidului și coordonator al departamentului cadrelor militare în retragere și rezervă la nivel național.

Udrea APP - Liviu Dragnea - așteptat în Argeș după întâlnirea cu organizația județeană APP

„O figură emblematică a magistraturii din România postdecembristă, este cunoscut atât în plan intern, cât și internațional pentru pozițiile sale ferme împotriva abuzurilor protocoalelor secrete și a încălcărilor Constituției. Constantin Udrea este totodată primul judecător din România care a pronunțat o hotărâre judecătorească de achitare a unui militar într-o cauză instrumentată de agenți ai SRI care nu aveau calitatea de organe judiciare, cu un an înainte de pronunțarea Curții Constituționale în același sens și cu privire la același aspect.”, este prezentarea făcută de noii colegi.

Al doilea magistrat care a făcut pasul către APP este fosta președintă a Tribunalului Argeș, Mariana Vârgă, care s-a pensionat anul trecut. Și domnia sa a fost „unsă” vicepreședinte al partidului cu atribuții de coordonare a Departamentului juridic, de disciplină și imunități al Alianței Pentru Patrie.

mariana varga_codrin stefanescu

„Doamna Mariana Vârgă a fost președintele Tribunalului Argeș, fost membru marcant în conducerea Asociației Magistraților din România și, în această calitate, participant important la dezbaterile Comisiei de la Veneția în România care au vizat reforma justiției. Nu în ultimul rând, doamna judecător a fost desemnată candidat pentru Consiliul Superior al Magistraturii în 2018.

Doamna judecător Vârgă este un magistrat renumit care s-a opus, în mod public, prin nenumărate declarații de presă, intervenții și interpelări adresate CSM, Ministerului Justiției ș.a., protocoalelor secrete, abuzurilor din justiție, implicării serviciilor în actul de justiție (în special cooptării de persoane care au depus mărturii false), interpretărilor eronate ale legilor și subminării deciziilor Curții Constituționale în aplicarea legislației drepturilor omului și libertăților cetățenești.

Mariana Vârgă este un simbol atât pentru specialiștii lumii juridice, cât și pentru cetățeanul de rând care a privit, în ultimii ani, cu maximă speranță și încredere în astfel de oameni, în momentele în care sistemul devenea tot mai putred și mai abuziv.

Doamna judecător Vârgă va conduce și Comisia națională a juriștilor APP care pregătește un pachet de legi și câteva sute de amendamente privind modificări ale unor legi care sunt interpretate discreționar, discriminatoriu și neconstituțional.”, a fost mesajul postat de APP, când magistratul argeșean a semnat adeziunea de intrare în APP.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Liviu Dragnea

Ultimele articole