anchetaonline.ro

Drona americană care a fost doborâtă de ruși decolase din România

de | 15.03.2023 11:55 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Drona americană care a fost doborâtă de ruși decolase din România

Informații noi cu privire la incidentul grav, produs marți, deasupra Mării Negre. Potrivit unui oficial militar american, citat de New York Times, drona americană MQ-9, doborâtă în Marea Neagră, decolase de la o bază din România.

Drona era neînarmată și decolase în cursul dimineții de marți, aflându-se într-o misiune de recunoaștere, la circa 20 de kilometri sud-vest de Crimeea când a fost interceptată de două avioane rusești, potrivit oficialului.

Evenimentul este considerat de mulți specialiști fiind un incident provocat.

Nu este prima dată când forțele ruse șicanează mijloace ale NATO.

Nu este vorba de un accident, este un incident provocat de o acțiune deliberată, drept dovadă, cele 40 și ceva de minute, timp în care navele ruse s-au aflat în apropierea dronelor americane.

Acțiunile pot fi diferite, și anume, SUA nu vor să escaladeze sub presiunea forțelor interne. Vor să transmită Kremlinului că dacă se mai apropie de un alt bun american, respectivul avion va fi doborât”, a transmis Generalul Dan Grecu, pentru Antena 3 CNN.

Foto descriptiv Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Poșta, ținta unei campanii online înșelătore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: