Poșta, ținta unei campanii online înșelătore

de | 15.03.2023 08:57 | Știri, Administrație, Județean, Național

Compania Națională Poșta Română a fost ținta unei campanii online înșelătoare. Clienții au fost îndemnați prin SMS sau prin e-mail să acceseze un link pentru a finaliza o plată și pentru a li se confirma expedierea unui colet. În consecință Poșta Română informează că aceasta comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail și nu solicit date cu caracter personal.

”Accesarea linkului respectiv permite atacatorilor să colecteze datele bancare, cu scopul de a sustrage bani din conturile acestora.

Clienți ai noștri ne-au informat că au primit e-mailuri de tip phishing, care conțin fișiere .zip.

Compania Națională Poșta Română comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail: suportclienti@posta-romana.ro, noreplay@posta-romana.ro, nu transmite fișiere de tip .zip și nu solicită clienților să furnizeze date cu caracter personal, informații bancare confidențiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN și nici efectuarea de plăți online ale unor taxe vamale!

Suntem permanent preocupați de securitatea și siguranța dispozitivelor clienților noștri.

Dacă primiți mesaje cu astfel de solicitări, vă îndemnăm să nu le deschideți și să nu accesați niciunul din linkurile prezente în mesaj.”, se arată în informnarea publicată pe pagina de Facebook a Poștei.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Angajări la Primăria Pitești! Ce posturi sunt scoase la concurs

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: