anchetaonline.ro

Drumuri închise din cauza zăpezii! Peste 11.000 de angajați MAI pregătiți să intervină!

de | 04.02.2023 22:35 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

  • Vremea rea închide drumurile!

 

Centrul INFOTRAFIC informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, următoarele tronsoane de drumuri au fost închise:

  • DN2E85 Buzău (jud. Buzău) – limita cu jud. Vrancea;
  • DN22 Râmnicu Sărat (jud. Buzău) – limita cu jud.Brăila;
  • DN2 B Buzău (jud. Buzău) – Brăila (jud. Brăila).

 

Polițiștii recomandă tuturor românilor care pleacă la drum, să se informeze înainte cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze.

Șoferii trebuie să se asigure înainte de plecare că autoturismul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă: anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.

Trebuie sporită atenția la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitată oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Dacă traficul este intens,trebuie respectate toate regulile de circulație şi este important să nu blocheze intersecţiile și să nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care vizibilitatea în oglinzile autoturismului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi șoferii reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Trebuie curățate farurile şi blocurile de semnalizare şi trebuie folosită corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Conduceți în mod responsabil!”, transmit oamenii legii.

drum inzapezit

Foto: economica.net

 

Peste 11.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne: pompieri, polițiști și jandarmi, cu aproximativ 6.500 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, precum și în sprijinul autorităților administrației publice locale.

Totodată, va fi instituită permanența la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

 

Efectivele MAI sunt pregătite să intervină și pentru fluidizarea circulației pe sectoarele de drum cu probleme și pentru înlăturarea efectelor unor potențiale fenomenele meteo periculoase.

 

Pentru gestionarea situației provocate de vremea rea din județul Constanța vor fi deplasate, suplimentar, mijloace tehnice, constând în autospeciale și șenilate, precum și personal din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din alte județe, din Municipiul București și din cadrul Unității Speciale de Intervenții în Situații de Urgență.

 

Le recomandăm cetățenilor să se intereseze din timp asupra condițiilor de drum și asupra eventualelor restricții de circulație impuse preventiv pe unele sectoare. Conducătorii auto trebuie să manifeste prudență la volan mai ales atunci când circulă pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă pentru a evita producerea unor accidente.

 

Situația la nivel național este monitorizată prin Centrul Național de Conducere Integrată de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru o coordonare eficientă a intervențiilor din teren și a alocării resurselor necesare,” au transmis reprezentanții M.A.I. 

 

Important de precizat faptul că, orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.

Foto: bihon.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAI