Vouchere sociale 2023. Data la care intră pe card prima tranșă de 250 lei

de | 31.01.2023 11:30 | Știri, Economic, Județean, Lifestyle, Național

  • Veste bună legată de voucherele sociale!

 

Veste bună pentru toți românii care nu au o situație financiară foarte bună și care se încadrează pentru ajutorul de la stat în valoare de 250 lei.  Acesta se va acorda în 2023 o data la două luni.

Deși initial s-a anunțat o întârziere la prima tranșă, se pare că aceasta va fi virată începând cu 20 februarie, potrivit România TV.

Tot atunci vor fi acordate și sumele pentru voucherele energetice. Mai multe informații legate de acest subiect puteți citi AICI.

vouchere sociale 2023

În 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi în sprijin acești bani, care pot fi folosiți pentru cumpărarea de alimente sau cu care se pot achita mese calde.

De precizat că fiecare beneficiar trebuie să fie foarte atent la produsele cumpărate, deoarece tichetele sociale pot fi folosite numai pentru produse alimentare sau mese calde. Achiziționarea de alte produse poate anula cardul sau beneficiarii pot primi amenzi între 3.450 lei și 4.600 lei.

 

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă.

 

Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, au precizat reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

vouchere alimente sociale 2023

 

Menționăm de asemenea că plafonul până la care se acordă acest ajutor a crescut de la 1.500 lei la 1.700 lei.

Cine beneficiază de acest ajutor financiar:

  • pensionarii cu venituri mici,
  • persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu,
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare
  • persoanele fără adăpost.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ultimele articole