Duminică, la Cinema Sebastian Papaiani din Pitești, “Zâmbet în Autism”. Spectacol caritabil pentru asigurarea terapiei

de | 31.03.2023 15:38 | Știri, Județean, Lifestyle, Național, Pitești

Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș-Apca Argeș în parteneriat cu Palatul Copiilor din Pitești și Scoala Gimnazială Tudor Vladimirescu Pitești vor organiza, duminică, 2 aprilie, de la ora 13:00, un spectacol caritabil “Zâmbet în Autism”, în sala Teatrului Victoriei (fostul Cinema Sebastian Papaiani). Înainte de spectacol va avea loc pe ona centrală ”Marșul de Conștientizare a Autismului”.

Sursă foto: Facebook ”Zâmbet în Autism” - Împreună de ziua lor.

Spectacolul este moderat de prof. Corina Alina Voicilă, iar intrarea se face pe bază de invitație ce are caracter de donație (contravaloare – 15 lei pentru copil și 25 lei pentru adulți). ”Spectacolul caritabil ”Zâmbet în Autism” va oferi ocazia copiilor și tinerilor tipici să interacționeze cu cei atipici, aceștia din urmă își vor expune abilitățile dobândite în urma efortului permanent al părinților și sprijinului terapeuților din cele două centre ale asociației, pentru integrarea şi acceptarea acestora în societate, conform programelor de recuperare şi intervenţie acordate în timp. Fondurile strânse cu ocazia distribuirii invitațiilor cu prilejul spectacolului caritabil “Zâmbet în Autism” au caracter de donație și le vom folosi pentru continuarea proiectului ”Ore De Terapie Gratuite”, necesare recuperării beneficiarilor noștri, inclusiv cazurile sociale, din cele două centre: Centrul de zi pentru copii cu dizabilități ,”Autism Smile” și Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități ,”Sfântul Mihail”.
Invitațiile se pot procura de la Palatul Copiilor Pitești, Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu și de la sediul centrelor”, se arată în descrierea evenimentului postat pe Facebook.

Marșul de Conștientizare a Autismului

”Marșul de Conștientizare a Autismului”– organizat anual, încă din 2011 – va începe de la ora 12:00, din Piața Vasile Milea, unde vor fi lansate baloane albastre, ca simbol al solidarității. Va continua pe traseul către Piața Primăriei, cu oprire în fața Bibliotecii Județene, unde se vor alătura și reprezentanții Primăriei Municipiului Pitești, vor fi împărțite flyere/pliante trecătorilor și va fi ascultat Imnul Autismului. Municipalitatea sprijină această manifestare și își va manifesta solidaritatea față de cauza celor afectați de autism și prin iluminarea clădirii Primăriei Pitești, în seara de 2 aprilie, în culoarea albastru, care definește, la nivel internațional, tulburările de spectru autist.

Sursă foto: Facebook ”Zâmbet în Autism” – Împreună de ziua lor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Noi angajări la Spitalul din Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Zâmbet în Autism

Ultimele articole