anchetaonline.ro

Mai mulți bani pentru copii! Se întâmplă din aprilie

de | 31.03.2023 15:50 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Mai mulți bani pentru copii! Se întâmplă din aprilie

Miercuri, 29 martie, a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul potrivit căruia valoarea tichetelor de creșă va crește cu 30 de lei.

Astfel, suma pe care o vor primi părinții care își duc copiii la creșă este de 600 de lei.

Ordinul comun 1.121/655/2023, care a apărut în Monitorul Oficial în data de 29 martie 2023, arată că ”pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 600 lei”, se arată în document.

De menționat este faptul că suma de 600 de lei va fi aplicată și pentru primele două luni ale semestrului doi al acestui an, adică august și septembrie.

Tichetele de creșă sunt obținute de salariații din România care nu au concediu și indemnizație pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani. Până acum, valoarea acestora a fost de 570 de lei.

Pentru ce pot fi utilizate tichetele

Tichetele sunt acordate atât angajaților de la stat, cât și de la privat. Ele pot fi utilizate pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul.

De asemenea, pot fi acordate unuia dintre părinți sau tutorelui căruia i-a fost încredințat copilul spre creștere și educare, pe baza livretului de familie.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Condiția pe care o vor avea de respectat angajații de la privat pentru a primi vouchere de vacanță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: