Dumitru Buzatu, președintele suspendat al CJ Vaslui rămâne în arest preventiv

de | 15.11.2023 13:41 | Național, Eveniment

  • Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv.

Astăzi, 15 noiembrie judecătorii Tribunalului Vaslui au aprobat solicitarea DNA Serviciul Teritorial Iaşi, de menținere în stare de arest preventiv a fostului președintele al CJ Vaslui. Această decizie nu este definitivă.

Prelungește durata măsurii arestării preventive a inculpatului Buzatu Dumitru, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită prev. de art. 6 și art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C. pen, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.11.2023 și până la data de 22.12.2023, inclusiv.

 

Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în sentință.

judecata e1675758776598 - Dumitru Buzatu, președintele suspendat al CJ Vaslui rămâne în arest preventiv

Reamintim că liderul Consiliului Județean Vaslui a fost prins în flagrant de DNA când primea șpagă de 1,2 milioane de lei de la un om de afaceri

De precizat faptul că banii erau marcați de DNA, în cadrul flagrantului.

Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile iar avocații lui au transmis la acel moment faptul că vor contesta decizia Tribunalului Vaslui.

Buzatu a fost de asemenea exclus din PSD iar fiul său, Tudor Buzatu, a demisionat din funcția de secretar de stat.

lider cj vaslui

Potrivit romania.europalibera.org, din ultima declarație de avere a lui Dumitru Buzatu aflăm că acesta este deținătorul a nouă terenuri agricole sau forestiere, cinci clădiri în Zapodeni, județul Vaslui, o șalupă și două mașini.

Mai mult decât atât, acesta a donat, în cursul anului 2022, o casă și două terenuri fiului său, a primit un salariu de 164.000 de lei de la Consiliul Județean, la care se adaugă o pensie de 95.000 de lei și o pensie specială de fost parlamentar de 73.000 de lei. În total, 27.000 de lei net pe lună.

Foto descriptiv


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: