După 3 sesiuni de bugetare participativă. Piteștenii vor terenuri multifuncționale de sport

de | 25.05.2024 08:35 | Pitești, Politic

Bugetarea participativă este modul cetățenilor de a decide realizarea unei investiții în cartierul lor. Acest concept dă cetățenilor posibilitatea să se implice direct în dezvoltarea comunității în care trăiesc, iar la Pitești acest concept a fost derulat deja în 3 sesiuni, cetățenii alegând realizarea unor terenuri multifuncționale de sport.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

”«Piteștiul se implică!» este conceptul de bugetare participativă prin care cetățenii decid – aferent bugetului fiecărui an – o investiție pe care și-o doresc în cartierul lor sau pe care o consideră prioritară.

2022-2023. Au fost depuse, în 3 etape,  proiecte din următoarele domenii:

Parcuri, spații verzi și locuri de joacă.

Amenajare spații publice (mobilier stradal, iluminat public etc.)

 Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației.

După etapa de analiză a proiectelor depuse, cele selectate ca fiind eligibile au intrat în procedură de vot, prin intermediul platformei de bugetare participativă existentă pe site-ul Primăriei Pitești.

Am derulat deja 3 astfel de sesiuni și – în cadrul tuturor – cetățenii s-au pronunțat pentru realizarea unor terenuri multifuncționale de sport.

  • Martie – Iunie 2022. Prima ediție.

Proiectul câștigător al primei ediții a avut ca obiectiv amenajarea unui teren multifuncțional pentru fotbal, baschet & tenis, într-un spațiu viran de pe strada Cornel Chiriac.

Pentru realizarea acestui proiect votat de cetățeni, suma investită este de 489147, 64 lei, adică aproximativ 98.000 de euro.

  • Septembrie – Decembrie 2022. A doua ediție.

În cea de-a doua ediție, cetățenii au  ales, prin vot, propunerea de proiect având ca destinație un teren multifuncțional pentru fotbal, baschet & tenis în cartierul Tudor Vladimirescu.

Pentru realizarea acestui proiect votat de cetățeni, suma investită este de 1826736,84 lei, adică aproximativ 365.000 de euro.

  • Octombrie – Decembrie 2023. A treia ediție.

Derulată la finalul anului trecut, cea de-a treia ediție a conceptului de bugetare participativă a generat cele mai multe voturi în direcția unui teren multifuncțional pentru fotbal, baschet & tenis în cartierul Războieni.

Bugetarea acestei investiții este, în prezent, în lucru.

Cred și îmi doresc foarte tare implicarea cetățenilor în proiectele administrației. Susțin dreptul lor de a decide ce își doresc să se realizeze, cu prioritate, în cartierele în care trăiesc.

Merg frecvent în aceste cartiere, mă întâlnesc cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, verific personal stadiul lucrărilor și vorbesc, de câte ori am ocazia, cu oamenii din Pitești despre nevoile și dorințele lor!”, a transmis pe pagina de Facebook primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Material realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002. 

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cristian Gentea: „Lucrările de regularizare și investițiile în canalizarea pluvială au reprezentat una dintre axele proiectelor noastre de infrastructură urbană”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole