După scandalul cu minori instituționalizați. Liberalii argeșeni vor să știe ce măsuri se iau în cazul copiilor cu probleme

de | 04.08.2023 13:28 | Știri, Administrație, Județean, Politic

Consilierii județeni liberali vor să știe ce se întâmplă cu copiii aflați în îngrijirea statului. Și în acest sens grupul consilierilor județeni ai PNL Argeș, reprezentat de Narcis Sofianu, au transmis către DGASPC Argeș o cerere prin care vor să li se spună câte cazuri au fost semnalate de copii instituționalizați care au fost implicați în trafic de droguri, consum de droguri, prostituție sau alte infracțiuni referitoare la viața sexuală și ce măsuri s-au luat în aceste cazuri.

Grupul consilierilor județeni din PNL Argeș, reprezentat prin Narcis Sofianu, a înaintat DGASPC Argeș o cerere prin care solicită lămuririi în privința unor aspecte privind situația copiilor rezidenți din centrelor subordonate instituției. Această solicitare vine după ultimul scandal de la CTF Găvana.

Astfel, consilierii județeni din PNL Argeș solicit ”numărul de cazuri semnalate în anii 2022 și 2023 (indiferent de modalitatea în care au fost semnalate) privind implicarea copiilor rezidenți, din unitățile subordonate instituției dumneavoastră, în trafic de droguri, consum de droguri, prostituție sau alte infracțiuni referitoare la viața sexuală (ne interesează măsurile luate și / sau stadiul cazurilor aflate în cercetare, dacă există)”. Totodată, aceștia mai solicit și ”numărul de copii rezidenți, din unitățile subordonate instituției dumneavoastră, în privința cărora s-a luat măsura internării în unități medicale de psihiatrie pe parcursul anilor 2022 și 2023 (ne interesează o prezentare a cazurilor, prezentarea ultimului diagnostic în cazul fiecărui caz, a numărului de internări pentru fiecare copil și numărul copiilor intemați în prezent, dacă există cazuri)”.

Foto descriptiv. Sursă foto: arhivă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”Sistemul juridic din România are nevoie de astfel de tineri motivați și ambițioși!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș