E oficial! Bani în plus pentru acești români

de | 02.06.2022 17:14 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Joi, 2 iunie, Guvernul a adoptat ordonanța de urgență care prevede ca pensionarii cu venituri sub 2.000 de lei să primească un ajutor de 700 de lei.

Sumele de bani vor ajunge la cetățeni în luna iulie, odată cu primirea pensiei.

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi acordarea unui ajutor financiar în valoare de 700 de lei pentru pensionarii din sistemul public, sistemul pensiilor militare de stat şi pentru beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 2000 lei”, a transmis Ministerul Muncii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Acest ajutor este acordat o singură dată, în luna iulie 2022, iar aproximativ 3.300.000 de pensionari vor beneficia de el.

Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000 de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”, a spus Budăi la Palatul Parlamentului.

Ajutorul face parte din pachetul de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România”, creat cu scopul de a ajuta românii care întâmpină dificultăți financiare în această perioadă tulbure.

Noile măsuri din pachetul „Sprijin pentru România”

1. Ratele la bănci vor fi amânate pentru 9 luni, măsură de care pot beneficia persoanele fizice, dar și companiile care întâmpină dificultăți financiare;
2. Un sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public;
3. Pensionarii cu pensii sub 2.000 de leu vor primi un sprijin unic de 700 de lei.

Măsurile privind consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public:

1. Vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10 % (se exclud investițiile, salariile, pensiile și asistența socială);
2. Se suspendă angajările la stat de la 1 iulie;
3. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
4. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Sursa foto: Unica.md

Citiți, de asemene, pe anchetaonline.ro:

Harta României ar putea fi schimbată! Unele județe, în pericol să dispară

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu