Primăria Pitești, anunț despre recenzarea populației

de | 02.06.2022 17:52 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Primăria muncipiului Pitești anunță începerea recenzării pe teren a populației. Perioada de autorecenzare s-a terminat pe 27 mai, iar în perioada 1-3 iunie, vor fi planificate unitățile administrativ-teritoriale pentru sincronizarea etapizată a tabletelor de către recenzori, în scopul evitării blocajului sistemului.

Etapa de recenzare pe teren va avea loc până la data de 17 iulie 2022. Colectarea datelor se va face prin interviu față în față, cu ajutorul tabletelor. Chestionarul de recensământ va fi identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Astfel, recenzorii vor merge la adresele de reședință ale cetățenilor care nu s-au autorecenzat în perioada 14 martie-27 mai. De asemenea, persoanele care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ vor fi și ele vizitate de către recenzori.

Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în Pitești (locuiau în Pitești pentru o perioadă de cel puțin 12 luni).
Momentul de referință al recensământului este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația la acel moment”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

În Pitești vor fi 133 de recenzori pentru etapa de recenzare în teren. Ei vor putea fi identificați cu ajutorul legitimației emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor prin unitatea administrativ-teritorială.

Amintim că recenzarea prin interviu față în față este ultima etapă a colectării datelor pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 și este obligatorie.

Persoanele care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.
Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

Foto: Pinterest

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

E oficial! Bani în plus pentru acești români

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Pitești

Ultimele articole