Echipamente noi pentru IGSU

de | 12.01.2024 13:32 | Național, Lifestyle

Noi echipamente au intrat, astăzi, 12 ianuarie, în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei Române și Salvamont.

Este vorba de ambulanțe speciale, autospeciale de comunicații sau autospeciale pentru acces în zone greu accesibile.

În dotarea IGSU au intrat 13 ambulanțe pentru transportul pacienților cu risc biologic, 9 containere medicale, 3 autospeciale de comunicații, 35 perne de salvare de la înălțimi de 16 m, 6 perne de salvare de la înălțimi de 60 m, 29 ventilatoare mici și 7 ventilatoare mari destinate evacuării rapide a fumului și gazelor din tuneluri auto și feroviare, hale industriale mari, clădiri înalte, aeroporturi, centre comerciale, stații de metrou, garaje subterane și supraterane și intrarea în dotarea Salvamont, respectiv a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a 51 de autospeciale pentru acces în zone greu accesibile”, transmite IGSU.

Reprezentanţii IGSU au anunţat că  jandarmii și salvamontiștii au, de astăzi, dotări de ultimă generație, care îi ajută să ajungă în zonele cel mai greu accesibile din țară.

Este vorba de 51 de autospeciale pentru zone greu accesibile care vor ajunge la Salvamont şi la Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

31c6f855 7533 42f7 b737 fdf353a4d275 - Echipamente noi pentru IGSU

Autospeciala este destinată intervenţiilor în situaţii de urgenţă produse în principal în zone foarte greu accesibile, căi de acces înguste, obiective din zona de munte, precum şi pentru transportul câinilor de căutare-salvare cu remorca specială din completul acesteia.

Caracteristicile principale ale autospecialelor sunt deplasarea rapidă, deplasarea pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor.

De asemenea, în dotarea IGSU  au intrat și 13 ambulanțe pentru transportul pacienților cu risc biologic, nouă containere medicale, dar și 35 de perne de salvare de la înălțimi mari de 16m și șase perne de salvare de la înălțimi mult mai mari de 60 de metri, toate pentru salvarea persoanelor blocate la etajele superioare ale clădirilor înalte, unde apar incendii.

page 4 - Echipamente noi pentru IGSU

IGSU a anunţat că au mai fost achiziționate și 29 de ventilatoare mici și șapte ventilatoare mari, destinate evacuării rapide a fumului şi gazelor din tuneluri auto şi feroviare, hale industriale mari, clădiri înalte, aeroporturi, centre comerciale, staţii de metrou, garaje subterane şi supraterane, în scopul facilităţii intervenţiei echipelor specializate pentru salvarea persoanelor, bunurilor, controlul căldurii şi alimentării cu aer proaspăt de stingere a incendiilor.

2e0bb566 825d 48a9 9466 2b0ac4f65d5a - Echipamente noi pentru IGSU

De asemenea, au fost achiziționate și trei autospeciale de comunicații.

Autospeciala radio pe unde scurte este destinată asigurării comunicațiilor în gama undelor scurte, din zone grav afectate, fără infrastructură de comunicații, cu infrastructura distrusă sau a unei dezvoltări deficitare a acesteia, precum și din zone în care condițiile de propagare a undelor electromagnetice în alte benzi de frecvență sunt dificile.”, transmit reprezentanții IGSU

a80278ce 073d 45b4 8485 eac69cbe0e85 - Echipamente noi pentru IGSU

Sursă foto: IGSU

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident între un TIR și o mașină la Mărăcineni! Un bărbat a fost rănit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU