Muzeul Județean Argeș organizează un simpozion dedicat poetului Mihai Eminescu

de | 12.01.2024 13:55 | Pitești, Cultură

Pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Muzeul Județean Argeș organizează un simpozion dedicat marelui poet Mihai Eminescu.

Evenimentul pregătit în colaborare cu Colegiului Național „Zinca Golescu” și Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, este stabilit pentru ora 15.00.

Vor avea loc evocări și un recital muzical poetic”, anunță reprezentanții Muzeului Județean.

Aceștia mai anunță că luni, 15 ianuarie va fi organizată și o microexpoziție tematică ce va prezenta plachete, medalii omagiale emise de Societatea Numismatică Română, ediții critice ale poeziilor lui Mihai Eminescu, precum şi bastonul care a aparținut poetului, obiecte aflate în patrimoniul Muzeului Județean Argeș.

Reamintim faptul că Muzeul Județean Argeș este o instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

În ceea ce privește Ziua Culturii Naționale, aceasta este o sărbătoare naţională care are loc în fiecare an la data de 15 ianuarie, scopul ei fiind de a promova cultura, arta și efortul academic. Această zi a fost aleasă ca Zi a Culturii Naționale, întrucât reprezintă data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850 – 1889).

 

 Foto: Facebook Muzeul Judetean Arges 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală anunțate de Centrul Cultural Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș

Ultimele articole