EDUXANIMA şi I.P.J. Argeş – prima Campanie din România împotriva abuzului asupra animalelor și promovarea protejării lor

de | 08.04.2024 13:48 | Județean, Lifestyle

Abuzul față de animale afectează milioane de vieți în întreaga lume. În acest sens, organizaţia Eduxanima și Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş se unesc și lansează o campanie crucială pentru reducerea violenței față de animale.

Numită Protejarea animalelor este datoria ta şi dreptul lor!„, scopul acestei campanii este de a mobiliza oamenii în lupta maltratării animalelor şi promovarea respectului și bunăstării acestora. 

7df43bd1 4b9b 468a 9257 ba8e72bf1abc - EDUXANIMA şi I.P.J. Argeş - prima Campanie din România împotriva abuzului asupra animalelor și promovarea protejării lor

Campania, susţinută de PETA Germania – partener Eduxanima, este prima din România derulată în acest scop în cadrul unui parteneriat public- privat și va include acţiuni de conștientizare, sesiuni de educație publică și alte activități menite să aducă interesul în bunăstarea animalelor.

 Prin această campanie, încurajăm comunitatea să acționeze și să devină voci puternice pentru animale. Fiecare gest de compasiune și implicare schimbă vieţi – atât ale animalelor cât şi ale noastre.” a declarat  Carmen ARSENE, Preşedinte al Organizaţiei Eduxanima.

Din păcate, animalele suferă în tăcere atunci când sunt maltratate. În acest sens, Eduxanima și I.P.J. Argeş îi îndeamnă pe cei care sunt martori la astfel de abuzuri să se implice, pentru ca cei vinovați să poată fi trași la răspundere penală.

837ee344 5404 44c9 87ff f921db88d534 - EDUXANIMA şi I.P.J. Argeş - prima Campanie din România împotriva abuzului asupra animalelor și promovarea protejării lor

Protejarea animalelor este o responsabilitate comună şi este o obligaţie şi un drept al fiecăruia dintre noi.Violența împotriva animalelor reprezinta una din cele mai degradante fapte pe care omul le poate comite împotriva ființelor vulnerabile și fără protecție.  Legea 205/2004 privind protecția animalelor prevede atât sancțiuni contravenționale, cât și pedeapsa cu închisoarea sau amenda penală, pentru persoanele care săvârșesc rele tratamente sau cruzimi față de animale. Cetățenii  pot și trebuie să se implice atunci când observă astfel de comportamente, pentru ca cei vinovați să poată fi trași la răspundere penală”, a transmis Comisar Şef de Poliţie Ionela HOREBOIU, Şef al Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Argeş.

Potrivit IPJ Argeș, unităţile de învăţământ şi instituțiile locale din judeţul Argeş pot avea acces la materialele campaniei, pentru informare şi distribuire, pentru a susţine împreună legile și politicile de protecție a animalelor și pentru a opri actele de cruzime faţă de animale.

Felicităm Eduxanima, partenerul român al PETA, pentru realizarea acestei campanii împreună cu Poliţia Argeş! Campania este unică și un model de urmat – pentru că o Românie modernă privește animalele ca pe niște prieteni și le recunoaște drepturile și sentimentele. Acest lucru include tratamentul etic al tuturor animalelor, precum și implementarea obligatorie a sterilizării.” spune Sylvie BUNZ, Director de Proiecte Speciale al organizaţiei PETA Germania.

 Foto: IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

BRADU. Informații legate de activitatea serviciului de ecarisaj transmise de primarul Dan Stroe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | EDUXANIMA | Germania | Protecția Animalelor

Ultimele articole