anchetaonline.ro

Efectele încălzirii globale: orașe europene, sub apă

de | 28.11.2022 10:25 | Știri, Lifestyle

Efectele încălzirii globale nu întârzie să apară, iar estimările unor studii apărute de curând sunt îngrijorătoare. Până în anul 2100 o mare parte din Londra ar putea fi sub apă, potrivit unor studii publicate de o organizație de climă care prezintă și o hartă a efectelor dezastruoase ale schimbărilor climatice asupra Regatului Unit.

Creșterea temperaturii globale cu 3 grade Celsius ar avea un ”impact dezastruos” pentru Marea Britanie, potrivit studiilor prezentate de Climate Central, scrie digi24. Astfel, zeci de orașe din Marea Britanie riscă să dispară în mare în următorii 80 de ani. Ba mai mult, cei de la Climate Central estimează că 275 de milioane de oameni trăiesc în zone care vor ajunge să fie sub apă până în 2100. Și alte țări din Europa vor fi afectate de inundații devastatoare, potrivit Climate Central: Belgia, Germania, nordul Franței și jumătate din Țările de Jos vor dispărea sub apă până în 2100. Potrivit hărții celor de la Climate Central sunt anumite zone roși și în România. Acestea ar putea fi afectate de creșterea nivelului mării.

Sursa foto: Climate Central

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tratamentul ortodontic se poate realiza la orice vârstă

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: