anchetaonline.ro

Ei zic, zicem și noi…

de | 15.03.2022 17:45 | Pamflet

Rubrică de răstălmăciri cumsecade, cu materialul clientului

Marco Santorelli Adrian, soț curentat de fostă primăriță

„Pregătiți-vă! În următoarele zile, se va opri netul, curentul și se va instaura Legea Marțială în SUA și în toată Europa. Anul acesta, până în mai, vom scăpa de toți ticăloșii de pe Terra.”

Alo, Roger? Mă auzi? Roger, știu că ești acolo, îți aud respirația aia cu miros de chiftele! Păi ce faci, băbăiatule, nu mai sufli și tu o vorbă către presă? Doar Marco Santorelli e primul care află, de la o vreme, de toate apocalipsurile, de toate catastrofele planetare? Zi-mi când e pană de curent săptămâna asta, că a zis șefa să trebuie să scriem ziarul până atunci, că ni s-a ars generatorul la redacție. Auzi, Roger? Dar Santorelli ăsta ce consumă atunci când consumă? Asta așa, ca fapt divers…

Ionuț Olariu, referent la Școala Populară de Arte și Meserii

„Nu mai avea funcție de conducere (n.r. Emanuel Soare)… Era simplu membru. Dacă a fost dizolvat întreg Biroul Județean, rezultă că nu mai era prim-vicepreședinte. EMI… ai fost o figură tristă în județul nostru și ai luat multe decizii proaste… Te-ai făcut de rahat, profesorașule.”

Alo, Roger? Dar ăsta ce consumă? A fost consilier local, în prezent este angajat al Școlii Populare de Arte și folosește în mod public un vocabular de mahala. Nu vrem să știm cum se exprimă în privat, dar, dacă ăsta este genul de profesionist căruia partidul îi îngăduie să ia o leafă la stat, atunci înseamnă că nu mai avem noi noțiunea termenului. Și șeful de partid, Ion Mînzînă, e slobod la gură, dar parcă știe să înjure mai cu artă!

Liviu Stancu, avocat:

„Am urmărit parte din «meciul» judiciar Djokovic vs. Australia pe Youtube. Iată că australienii postează disputele judiciare asigurând astfel deplina transparență a modului de derulare a proceselor. Despre soluția pronunțată mai putem discuta. Ce mă frământă mai tare este răspunsul la întrebarea: de ce România refuză a analiza o astfel de modalitate în ciuda faptului că procesele, și în țara noastră, sunt stabilite legal ca fiind publice?”

Și dacă ar fi așa, cu siguranță ne-am plictisi îngrozitor. La câți ani ține un proces la noi, am avea vreo 50 de sezoane minimum pe cap de proces. Numai dacă ne uităm la dosarul Revoluției, murim și nu mai apucăm terminarea sezoanelor.

 

Ionuț Moșteanu, deputat USR:

„Încă o acțiune în forță a grupării fasciste conduse de George Simion. AUR și o altă grupare fascistă, Noua Dreaptă, au pătruns în sediul primăriei Timișoara și au scandat sloganuri xenofobe împotriva primarului USR Dominic Fritz.”

Parcă ne simțim ca în zilele Mineriadelor, când ortacii lui Ion Iliescu spărgeau sediul PNȚCD unde, cică-se, erau ascunse droguri și o mașină subversivă de scris. Nu putem spune totuși că George Simion ar fi la fel de sexy ca „Luceafărul Huilei”, dar trebuie să recunoaștem că, la capitolul manipulare, se descurcă aproape la fel de bine ca bătrânul și nemuritorul Ion Iliescu. Iar oamenii, se vede treaba, sunt la fel de naivi ca în primii ani de după Revoluție.

Gheorghe Dinescu, președinte PNȚCD Argeș:

„Simnt asta!”

Da, Gigi „simnte”. Ce „simnte” Gigi? „Simnte” că într-o viață anterioară, așa cum i-a prezis un meme, a fost ,,Cavaler. Tu ești loial, viteaz și curajos! Gheorghe, puterea și devotamentul se află adânc în sufletul tău!”. Deci nu a fost nici profesor, nici scrib, poet de curte sau actor. Avea sufletul plin și vocabularul… gol.   „Simnt” asta!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: