Cu securea de AUR deasupra capului, Elena Lasconi – împinsă tot mai mult către o candidatură la prezidențiale!

de | 07.09.2023 20:30 | Câmpulung Muscel, Din ediția tipărită, Politic

Este singura care l-ar putea înfrunta pe Simion, susţin mai mulţi analişti politici

AUR ar putea intra în turul doi, cu candidat la prezidențiale, dacă va urma trendul ascendent al ultimilor ani – este concluzia la care au ajuns majoritatea analiștilor politici, pe baza sondajelor de opinie. Potrivit ultimelor măsurători realizate la comanda PSD, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, AUR ar obține 19%, adică tot atât cât PNL. Sondajele neoficiale însă plasează partidul lui George Simion mult mai sus. Un AUR în turul doi ar prinde de minune PSD, care ar putea obține, după mulți ani, scaunul de președinte. Care sunt șansele să nu avem un alt episod Vadim vs. Iliescu? PNL, cu un președinte Iohannis care dictează în partid și un Ciucă pe post de lider, continuă să fie propriu sabotor, deci e greu de spus că ar putea intra în turul doi. Timp de repliat nu mai e așa mult, iar guvernarea alături de PSD le-a făcut cel mai mare rău. Surpriza ar putea veni de la USR, doar dacă ar aduce în fața electoratului un candidat care să capaciteze emoția colectivă. Iar acest candidat ar fi nimeni altul decât primarul Câmpulungului, Elena Lasconi, spun tot mai multe voci.

Andrei Caramitru: „Elena Lasconi zic că ar rupe!

Recent, Andrei Caramitru, fost userist care a părăsit partidul considerând că acesta a fost confiscat de un grup de interese, a făcut actualei conduceri propunerea ca Elena Lasconi să fie nominalizată pentru prezidențiale. Ar putea fi singura carte câștigătoare, spune Caramitru.

Am o sugestie pentru USR. Aveți nevoie de o locomotivă pentru alegerile prezidențiale, și nu numai. Nimeni de la vârf din gașca actuală nu are vreo șansă, ia maximum 10-12%. Sunteți toți erodați, asta e realitatea, nu știți să comunicați. Nu merge. Știți dezastrul cu Barna în campanie (n.r. a fost bătut la prezidențiale și de Viorica Dăncilă). Ați repeta un megaeșec. Aveți două opțiuni: Kovesi (dacă vrea, deși nu cred că vrea) și Lasconi. E evident cazul Kovesi. Vorbesc despre Lasconi:

– a câștigat DEJA în fief PSD, lumea o iubește acolo și face treabă foarte bună;

– e cunoscută și e ceva fresh. Femeie și foarte normală și empatică și smart (diferența e imensă cu ceilalți candidați scorțoși sau demenți ca Simion). Nu e percepută ca politican. Știe foarte bine să comunice.

Eu zic că ar rupe. Și va trage și în sus masiv și pe voi. Hai fiți smart și voi măcar o dată…

E aceeași schemă ca PNL care l-a propulsat pe primarul Klaus care a și câștigat. Era «extern», Lasconi nu e. Și ar fi clar mai ok decât Klaus, ce naiba… PS: Se poate crea în jurul ei un efect Zelensky / Maia Sandu combinat.”, a transmis Andrei Caramitru.

Tot acesta a făcut un tablou al situației în care s-ar afla, la momentul actual, USR: „USR PLUS a câștigat 22% la alegerile europarlamentare. Era compus din 9% oameni cu educație superioară și 13% cei mai puțin educați (mai degrabă bărbați tineri din mediul urban). Acum sunt la 7%. I-au pierdut pe cei 13% care au mers toți la AUR așa cum am preconizat și eu – sunt grosul votanților AUR de acum. 2% din cei 9% din bula educată sunt dezamăgiți – sau ar vota cu REPER sau stau acasă. E foarte posibil să scadă de la 7% sub 5% și să nu mai intre în parlament – fix cum s-a întâmplat cu PNȚCD (care a rămas doar cu o bulă urbană de oameni hipereducați, dar care per total sunt sub 5%).”

Narcis Mircescu - Cu securea de AUR deasupra capului, Elena Lasconi - împinsă tot mai mult către o candidatură la prezidențiale!

Senatorul Narcis Mircescu: „Varianta unui tandem Lasconi-Drulă cred că ar fi foarte potrivită”

În ultima perioadă, tot mai mulți membri ai USR Argeș acreditează ideea potrivit căreia Elena Lasconi este cea mai bună variantă pentru prezidențiale. Discuții informale au fost duse în acest sens, dar o decizie urmează să se ia în această toamnă, ne-a declarat senatorul Narcis Mircescu, președintele USR Argeș. Potrivit acestuia, nu este exclus să asistăm la un tandem Elena Lasconi –  Cătălin Drulă, unul la prezidențiale și celălalt premier.

Din punctul meu de vedere pot exista doi candidați: Cătălin Drulă sau Elena Lasconi, care are o notorietate foarte ridicată și un grad de apreciere foarte bun. În această toamnă se vor purta și discuții în acest sens. Cătălin Drulă a declarat că nu este obligatoriu să fie el candidatul, doar pentru că este președinte și că ar putea fie să candideze altcineva, fie să candideze, în tandem, alături de Elena Lasconi. Au fost discuții informale între Elena și Cătălin, când acesta din urmă a venit la Câmpulung. Elena este leagată de Câmpulung. În discuțiile informale, de principiu, spune că dorește să continue la Câmpulung, dar vom vedea ce ne va aduce anul viitor. Varianta unui tandem cred că ar fi foarte potrivită.”, ne-a declarat senatorul Narcis Mircescu. Acesta a adăugat că Lasconi poate candida inclusiv din postura de primar reales al Câmpulungului, dacă situația o va impune.

Elena Lasconi și-a intensificat discursurile de prezidențiabil

Oficial, Elena Lasconi nu ar putea să-și asume o declarație tranșantă pe marginea acestui subiect. Nu poate spune că este interesată de prezidențiale pentru că asta i-ar vulnerabiliza poziția de primar al Câmpulungului și ar livra muniție politică serioasă adversarilor. Nu poate spune nici 100% că nu va candida la prezidențiale, pentru că, la nevoie, trebuie să-și lase și o ușiță deschisă. A ales, așadar, să declare că ea este interesată de Câmpulung, că va candida pentru un nou mandat, dar, în paralel, și-a intensificat discursurile publice tipic unui candidat la prezidențiale.

Eu am o pasiune pentru țara asta care se numește România și pe care o iubesc cu toată ființa mea și sunt în stare să fac orice ca să curățăm această țară de oameni care nu ne reprezintă. Eu am avut străbunic care a murit pentru țara asta. Toți ați avut pe cineva care și-a dat viața pentru țara asta. Și noi ce facem acum? Stăm spectatori ca alții să-și bată joc de ea? Niciodată!”, a declarat, Lasconi, la una dintre conferințele de presă ale USR Argeș.

WhatsApp Image 2022 03 22 at 10.41.57 1 - Cu securea de AUR deasupra capului, Elena Lasconi - împinsă tot mai mult către o candidatură la prezidențiale!

Crezul meu este România. Nu vreau să ajung să visez în altă limbă. Aia e calea ușoară. E ușor să-mi fac bagajul și să plec acum undeva în străinătate unde sistemul funcționează sau poate să mă duc acolo unde este singurul meu copil, pe care mi l-a răpit sistemul, pentru că a plecat scârbită din România, scârbită de sistemul de aici. M-am gândit că, dacă prin faptele mele îmi aduc copilul acasă,  înseamnă că am făcut o faptă bună. Și cred că merită. De ce merită? Pentru că, simplu, România.” – este un alt discurs de posibil prezidențiabil, rostit la ultimul congres al partidului.

Foarte probabil, Elena Lasconi va candida pentru un nou mandat de primar. La ultimele alegeri a obținut 56%. Va trebui ca de data aceasta să salte serios procentul pentru a demonstra că munca sa a fost apreciată și că are stofă de prezidențiabil.

Ce ar câștiga USR cu Elena Lasconi pe post de candidat la prezidențiale? O locomotivă care ar putea să-l tracteze din subsolul procentelor de care se mai bucură. Ar putea pierde însă Câmpulungul, acolo unde și PSD, și PNL au candidați care abia așteaptă scaunul eliberat de cel mai puternic adversar.

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul din Albota își avertizează colegii: Primarii nu trebuie să se lase păcăliți! Să plătească doar contractele care sunt admise la finanțare!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Lasconi

Ultimele articole