anchetaonline.ro

Elena Udrea adusă în România. Îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Târgșor

de | 16.06.2022 17:05 | Eveniment, Național, Știri

  • Elena Udrea adusă în România

 

Astăzi, 16 iunie, Elena Udrea a fost predată de autoritățile din Bulgaria în vama Giurgiu-Ruse. De la vamă Udrea va ajunge la penitenciarul Târgșor din Ploiești.

Udrea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Din informații mai aflăm faptul că aceasta va sta 21 de zile în carantină înainte să fie închisă cu alte deținute.

Reamintim faptul că în data de 10 iunie, reprezentanții Curții de Apel de la Sofia au decis că Elena Udrea poate fi extrădată în România.

Fostul ministru Udrea a fost condamnată, în luna iunie a anului 2018, în dosarul ”Gala Bute”, la 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

La acea dată, fostul ministru se afla în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În luna octombrie a acelui an, aceasta a fost reținută de Interpol în Costa Rica, fiind încarcerată.

Ea a fost eliberată în decembrie 2018, aceasta fiind o urmare a deciziei luate de către Curtea Constituțională. Motivul fiind că erau ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

Elena Udrea a plecat din țară înainte ca instanța să dea sentința finală. Autoritățile române au făcut cerere de extrădare după ce aceasta a fost găsită în Bulgaria.

 

 

elena udrea

Foto: Digi24

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elena Udrea