anchetaonline.ro

Doar 362 de elevi din Argeş mai primesc bursa „Bani de liceu”

de | 26.10.2022 17:47 | Cultură

Cu o zi mai târziu decât era prevăzut de normele în vigoare, Ministerul Educaţiei a publicat lista iniţială a beneficiarilor programului „Bani de liceu” pentru anul şcolar 2022-2023. Conform documentului, în Argeş ar urma să primească 250 lei lunar 362 de elevi, mai puţini decât anul trecut, când 405 liceeni argeşeni beneficiau de această bursă.

În urmă cu patru ani primeau această bursă de două ori mai mulţi elevi

De altfel, numărul beneficiarilor din Argeş ai bursei „Bani de liceu” a tot scăzut constant, ajungând la jumătate faţă de anul 2018, când 707 tineri primeau acest ajutor financiar. Tendinţa este similară la nivel naţional, anul aceasta urmând să primească „Bani de liceu” puţin peste 20.000 de elevi din liceele şi colegiile din ţară, faţă de peste 40.000 câţi beneficiau în 2018.

Conform calendarului, cei care au solicitat această bursă, dar nu se regăsesc printre cei ale căror cereri au fost admise, au putut depune săptămâna trecută contestaţii, care vor fi analizate în cursul acestor zile, urmând ca apoi să fie publicată lista finală a beneficiarilor.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai mulți bani pentru elevii care au obținut media 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Ministerul Educaţiei