Elevii de a IX-a au rămas fără locuri la liceu! Nu au fost calculați toți copiii!

de | 15.07.2022 11:55 | Știri, Cultură, Național

Rezultatele pentru prima etapă de la Admiterea în liceu 2022 au fost publicate ieri, 14 iulie, ziua în care 1.860 de elevi au aflat că nu au intrat la niciun liceu. Se pare că Inspectoratele școlare și școlile nu au prevăzut suficiente locuri pentru toți copii care au dat examenul la Evaluarea Națională. Mai mult de atât, Ministerul Educației chiar a susținut că există locuri pentru toți elevii, scrie G4Media.ro.

De fapt, numărul elevilor care au rămas nepartizați la niciun liceu este de 6.853, iar numărul locurilor rămase neocupate în toate liceele din România a fost 4.993. Astfel, 1.860 de elevi care au dat examenul la Evaluarea Națională sunt pe plus. Ei nu au avut, încă de la început, niciun loc la liceu. Dacă ar fi să împărțim câte 26 de copii la câte o clasă, am rămâne astfel cu 72 de clase de a IX-a, pe care nu le preia niciun liceu din țară.

Spre exemplu, în capitală, numărul elevilor care nu au fost repartizați este de 3 ori mai mare decât numărul locurilor disponibile. Chiar părinții au încercat să tragă semnale de alarmă, prin mai multe petiții, semnalând problema. Prin aceste cereri, părinții solicitau locuri suplimentare pentru elevii cu medii mari, care vor concura mai ales pentru liceele teoretice și unde numărul de locuri este limitat. Chiar dacă era nevoie de mai multe clase, în acest an, au fost desfințate câteva.

De asemenea, școlile erau obligate să ia în calcul toți elevii de a VIII-a, indiferent de câți urmau să se prezintela examen, potrivit metodologiei actuale pentru fundamentarea cifrei de școlarizare pentru clasele a IX-a de liceu.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Meteorologii anunță maxime de 36 de grade Celsius în toată țara!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole