Elevii vor avea o nouă materie în școli din 2023!

de | 08.11.2022 09:07 | Știri, Cultură, Național

Klaus Iohannis a promulgat oficial luni, o lege care prevede introducerea unei noi materii școlare legate de protecția mediului. Acesta se va preda în școli din 2023, potrivit G4Media.

Actul legislativ introduce un nou articol în Legea educației:

Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023—2024.”

Acest proiect legislativ a fost promulgat în martie 2021 de un grup de parlamentari liberali, printre care se numără și Monica Anisie, fost ministru al Educației. Aceștia spun că ”locul potrivit pentru a introduce educația de mediu” este învățământul primar (clasele 1-4).

Această completare este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal), adoptat de Comisia Europeană”, informează inițiatorul legii, deputatul liberal Ionuț Sorin Banciu.

Foto suntparinte.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ANM emite vremea în Argeș! Valorile scad până la 2ºC

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole