Emanuel Soare: “Casa Elisabetei Rizea, simbolul anti-comunist pe care autoritățile îl ignoră în continuare”

de | 26.05.2024 20:07 | Județean, Politic

Emanuel Soare, candidatul Alianței Dreapta Unită la președinția Consiliului Județean (CJ) Argeș, a fost duminică în nordul județului, la Rapsodia Păstorească, din Corbi, dar și într-un loc mult mai puțin “vizitat” de oficialități, din comuna Nucșoara, unde nu există scenă și nici microfoane.

Sursă foto: Facebook Emanuel Soare. Sursă foto: Facebook Emanuel Soare. Sursă foto: Facebook Emanuel Soare.

“Nu puteam să trec prin nordul județului fără să fac un popas la Casa Elisabetei Rizea, din Nucșoara. În această casă din satul Nucșoara au locuit soții Elisabeta și Gheorghe Rizea, apropiați ai familiei Arnăuțoiu și ai partizanilor anticomuniști care au rezistat în Munții Făgăraș timp de aproape zece ani, între 1949 și 1958.

Elisabeta Rizea este un simbol al luptei anti-comuniste care, deși a fost încarcerată, torturată și schingiuită de Securitate timp de 12 ani pentru că a susținut cu hrană și informații grupul de partizani din Munții Făgăraș, nu și-a trădat niciodată soțul și apropiații. Regele Mihai i-a călcat pragul casei, după Revoluție, casa din Nucșoara punând satul, din nou, pe harta țării, ca un reper de luat în seamă.

În memoria Elisabetei Rizea, strănepotul ei, Bogdan Vârvoreanu, a înființat proiectul C.E.R (Casa Elisabeta Rizea), cu scopul de amenajare a unui spațiu memorial în jurul casei fostei luptătoare anticomuniste. Din donațiile primite, s-au reabilitat, până acum, temelia și lemnăria din prispa casei.

Din păcate, autoritățile locale și județene, conduse de PSD, nu au contribuit cu nimic la acest proiect care nu numai că ar cinsti memoria unei eroine a Argeșului, dar ar putea redeveni un veritabil loc de pelerinaj pentru cei care prețuiesc libertatea și democrația. Sper să pot schimba, cu ajutorul dumneavoastră, modul cum privește Consiliul Județean acest loc.

De asemenea, un astfel de loc ne face să conștientizăm sacrificiile uriașe făcute de partizanii anticomuniști, care au luptat până în ultima secundă cu gândul la o țară liberă- în care noi, astăzi, avem privilegiul să trăim”, a declarat Emanuel Soare, candidatul Alianței Dreapta Unită la CJ Argeș.

Articol publicat de SC MB AGENCY COMPLETE SRL, la comanda Partidului Forța Dreptei, Filiala Argeș, cod mandatar financiar 21240063.

Sursă foto: Facebook Emanuel Soare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Emanuel Soare, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Argeș: “Curtea de Argeș va beneficia de investițiile susținute de adevărații liberali”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: