anchetaonline.ro

Emisiune numismatică cu tema 200 de ani de la nașterea lui Lascăr Catargiu

de | 20.11.2023 10:43 | Național, Lifestyle

Banca Naţională a României a anunțat că, începând de astăzi, 20 noiembrie, va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Lascăr Catargiu. Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Aversul monedei redă statuia lui Lascăr Catargiu din București, inscripția ”ROMANIA” în arc de cerc, stema României, anul de emisiune ”2023” și valoarea nominală ”100 LEI”. Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Lascăr Catargiu și anii între care a trăit acesta ”1823-1899”. Monedele din aur vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Monedele din aur cu tema 200 de ani de la nașterea lui Lascăr Catargiu au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica.

Sursă foto: bnr.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Un transport agabaritic va trece prin Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNR