anchetaonline.ro

Erou în Argeș! Un voluntar SMURD a extras șoferul blocat în cisterna răsturnată pe DN7

de | 19.04.2022 14:18 | Știri, După subiect, Județean, Lifestyle

Un voluntar din cadrul SMURD Argeș este eroul zilei! Ionel Daniel Ferenț a fost martor al accidentului care a avut loc, duminică, în localitatea Cotmeana, acolo unde o cisternă încărcată cu ulei alimentar s-a răsturnat.

Daniel se afla în timpul liber, trecând cu mașina personală prin zonă atunci când a avut loc evenimentul rutier. El nu a stat pe gânduri și a sărit în ajutorul victimei, un șofer de altă naționalitate. Din fericire, voluntarul SMURD avea în mașină o trusă de prim ajutor puțin mai complexă, pe care o poartă în permanență în autoturism, reușind cu ajutorul ei să urce pe cabina autotrenului pentru a vedea care este starea șoferului. Daniel a spart geamul ușii pentru a putea comunica cu șoferul, constatând că acesta avea câteva zgârieturi și prezenta atac de panică. Voluntarul SMURD a reușit să îl liniștească pe conducătorul auto, iar apoi l-a extras din cabina autotrenului cu ajutorul celorlalți participanți la trafic.

Daniel i-a pansat rănile și a ținut legătura în permanență cu paramedicii SMURD până la sosirea echipajului de intervenție.

Siguranța semenilor reprezintă o preocupare constantă atât în timpul programului, cât și în timpul liber, pentru cei ce lucrează în sistemul situațiilor de urgență. Deși sunt doar voluntari în cadrul ISU Argeș, acest fapt a fost însușit și de voluntarii din programul „Salvator din pasiune”.
În cursul zilei de duminică, Ferenț Ionel Daniel, voluntar cu multe ore lucrate din timpul său liber alături de paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești, a sărit în ajutorul victimei unui accident rutier, produs pe raza comunei Cotmeana.
Era în drum spre comuna Uda, când a observat că pe drum se afla un cap tractor cu cisternă rasturnate în urmă cu puțin timp.
Fără să stea pe gânduri, Daniel a oprit să vadă dacă poate fi de folos eventualelor victime.
El ne-a povestit că poartă permanent în mașină o trusă de prim ajutor puțin mai complexă, cu mai multe instrumente medicinale, iar cu aceasta a urcat pe cabina autotrenului, moment în care l-a văzut în interior pe șofer și a spart geamul ușii pentru a putea comunica.
Conducătorul era de altă naționalitate și pe lângă câteva zgârieturi, prezenta atac de panică, fiind nevoie să îl calmeze, iar ulterior să-l extragă din cabină cu ajutorul altor participanți la trafic și să îi curețe și panseze rănile.
Totodată, Daniel a comunicat permanent cu paramedicii SMURD până la sosirea acestora la locul intervenției”, au transmis reprezentanții ISU Argeș.

Daniel: „A fost plăcut pentru mine că am fost de ajutor”

În mașină, împreună cu Daniel, se aflau soția și copiii acestuia, care au fost martori la desfășurarea evenimentului. Voluntarul SMURD a mărturisit că s-a simițit mândru că a putut să intervină într-o situație de urgență având ca martor familia sa.

M-am simțit mândru, mai ales pentru că soția și copiii au fost foarte entuziasmați când m-au văzut acționând într-o situație de urgență. A fost plăcut pentru mine că am fost de ajutor”, a transmis acesta.

Din anul 2017, Daniel lucrează ca voluntar în timpul său liber alături de paramedicii SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Pitești.

Este un profesionist desăvârșit, dar în primul rând un om un suflet mare”, au adăugat reprezentanții ISU Argeș.

Ce este programul „Salvator din pasiune”

Programul „Salvator din pasiune” a fost înființat cu scopul formării unei legături tot mai strânse între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență. Voluntarii se implică activ în soluționarea situațiilor cu care comunitatea se confruntă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii etc).

Cei care își doresc să devină voluntari în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– Să aibă vârstă cuprinsă între 16-65 ani;
– Să fie apți din punct de vedere medical;
– Să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție;
– Să nu fi pierdut calitatea de voluntar în cadrul serviciilor ISU.

Citește pe anchetaonline toate informațiile despre accidentul produs la Cotmeana:

cisterna-rasturnata (3)

Bărbat rănit, după ce o cisternă s-a răsturnat! (VIDEO)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | SMURD