”Este de datoria noastră să includem tinerii în procesul de luare a deciziilor”

de | 24.11.2023 10:46 | Național, Lifestyle

Ministrul Familiei, Tineretului, Egalității de Șanse, Natalia Intotero a participat la Bruxelles, la reuniunea miniștrilor din statele membre ale UE responsabili cu educația, tineretul, cultura și sportul pentru dezbateri care au avut ca temă principală integrarea tinerilor și implicarea acestora în procesul decizional al Uniunii Europene.

Ca urmare a propunerilor prezentate în avizul privind Testul UE pentru tineret, România militează pentru elaborarea unei abordări comune a tuturor instituțiilor UE în vederea stabilirii unui dialog structurat și semnificativ cu tinerii, potrivit informării publicate de Ministerul Familiei pe pagina de Facebook.

“Am discutat cu doamna Iliana Ivanova, comisar european pentru Inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, despre necesitatea de a lua în considerare dimensiunea socială a unei Europe durabile pentru tineri. Am subiliniat importanța implicării tinerilor în deciziile pe care le ia Uniunea Europeană, ideile, viziunea și energia lor fiind forțe vitale pentru o Europă mai progresistă și incluzivă”, a declarat ministrul Familiei, Natalia Intotero, adaugând că “este de datoria noastră să includem tinerii în procesul de luare a deciziilor, deoarece numai în acest mod putem asigura clădirea unei societăți inovative și durabile, care reflectă nevoile și aspirațiile tuturor cetățenilor europeni”.

Sursă foto: Facebook Ministerul Familiei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PSD va vota pentru ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Familiei

Ultimele articole