ESTE DOLIU! S-a stins din viață un Cetățean de Onoare al Argeșului și Muscelului

de | 22.01.2023 15:14 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Național

ESTE DOLIU! S-a stins din viață un Cetățean de Onoare al Argeșului și Muscelului

Este doliu în județul Argeș, după ce cel mai longeviv dirijor din România a murit. Moise Mitulescu, cel care a compus un imn al echipei FC Argeș, a decedat la vârsta de 91 de ani.

A fost unul dintre cei mai cunoscuți profesori din Argeș și autor a zeci de studii folclorice. Peste câteva săptămâni, la începutul lunii februarie, Moise Mitulescu ar fi împlinit 91 de ani.

MOISE MITULESCU - ESTE DOLIU! S-a stins din viață un Cetățean de Onoare al Argeșului și Muscelului

Foto Facebook Sorin Mazilescu

Dirijorul s-a născut în localitatea Domeștii Muscelului și a terminat Şcoala Normală de Învăţători „Carol I” (Liceul Pedagogic de opt ani) din Câmpulung Muscel, în anul 1952. De-a lungul vieții sale, a dirijat 24 de formații corale: Corul Mixt al Elevilor (UAER) din Câmpulung Muscel (1950, 1951), Corul mixt al Sindicatului Învăţământ Piteşti, Corul de Cameră şi Corul mixt al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Piteşti, Corala „Negru-Vodă” a oraşului Câmpulung Muscel (1968-1988), Corul mixt al CATC din Piteşti, Corul mixt al comunei Călineşti, Corul mixt al comunei Leordeni, judeţul Argeş, Corul mixt al Casei Sindicatelor din Piteşti, Corul de Cameră „Carmen Argessi” al Şcolii Populare de Arte din Piteşti, Corul Studenţesc „Animato” al Universităţii „Spiru Haret” din Câmpulung Muscel, grupurile corale: Sanitar din Câmpulung Muscel, Farmaceutic din Piteşti şi „Pădureanca” al comunei Bogaţi, judeţul Argeş ş.a., participând ca dirijor la festivalurile corale şi folclorice internaţionale din Germania, Bulgaria şi Olanda.
Membru fondator al Asociației Folcloriștilor argeșeni „C. Rădulescu-Codin, din 1973”.

Moise Mitulescu a fost declarat Cetățean de Onoare al Argeșului și Muscelului în anul 20211.

Dumnezeu să-l ierte!

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident grav în Argeș! Impact puternic, 3 victime

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: