Este oficial. Vin banii pentru Stadionul ”Nicolae Dobrin”!

de | 30.04.2024 12:53 | Pitești, Administrație, Importante, Politic

Veste bună pentru comunitatea piteșteană și nu numai: în cadrul ședinței de Guvern a fost votat memorandumul privind finanțarea Stadionului ”Nicolae Dobrin” din Pitești. Este o investiție CNI de aproape 100 de milioane de euro. În consecință, va începe construcția noului stadion de 15.200 de locuri de la Pitești.

În debutul ședinței de Guvern de astăzi premierul Marcel Ciolacu a anunțat faptul că pe ordinea de zi sunt prinse două obiective majore de infrastructură sportivă.

”Avem și două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorăm doi mari sportivi ai țării și aș dori pe această cale să îi mulțumesc lui Gică Popescu, cu care m-am sfătuit în această privință. Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist „Gheorghe Hagi”, la Constanța. Este un proiect  de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri. Al doilea este stadionul numit ”Nicolae Dobrin”, în cinstea acestui fotbalist român de excepție. Stadionul din Pitești va costa circa 75 de milioane de euro și va avea 15.200 de locuri”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Ca urmare a acestui moment extrem de important pe de-o parte pentru comunitatea locală, dar și din punct de vedere al progresului economic, prin banii care vor fi atrași ulterior în Pitești primarul Cristian Gentea a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care vorbește despre acest proiect.

Surspă foto: Facebook Cristian Gentrea

”Primul stadion din România cu consum de energie zero la meciuri”

”Am promis un stadion nou Piteștiului, un stadion care va dăinui și va duce mai departe numele lui Nicolae Dobrin!

De astăzi, acest vis începe să se construiască!

  • 30 aprilie 2024 – Guvernul României a aprobat memorandumul privind finanțarea stadionului! Începem construcția!
  • 3 ani de muncă devin realitate: proiecte, sute de documente, zeci de drumuri la București, etape legislative, lucrări de demolare, licitații, contestații, victorii juridice.

Am avut mult timp un gust amar văzând cum sperau – cu atâta bucurie! – anumiți oameni că vom eșua!

Frământați de propriile frustrări, neputințe sau calcule electorale, nu au înțeles nicio clipă că doar Piteștiul este cel care câștigă din acest proiect! Și va câștiga zeci de ani de aici înainte, mai presus de administrațiile și oamenii care îl conduc!

  • Toate încercările au meritat, însă, pentru că Piteștiul trebuie să rămână mândru!

S-au dus toate grijile, toate nopțile albe și toată amărăciunea!

Numele lui Dobrin va dăinui pe una dintre cele mai moderne arene sportive din România și sunt mândru de bifarea acestei reușite. O reușită a întregului oraș!

  • Vom avea primul stadion din România cu consum de energie zero la meciuri, totul grație unor panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.
  • Va putea găzdui inclusiv meciuri de Liga Campionilor sau Europa League, având nivel de omologare UEFA 4.
  • Construim un complex sportiv de ultimă generație, pe 5 niveluri, cu 15.200 de locuri.  Toate tribunele viitorului stadion din Pitești vor fi acoperite.
  • Acesta, va avea în structura sa, săli de recuperare şi de antrenament, cabinete medicale şi antidoping, sală de forţă şi două saune.
  • Parcarea stadionului va avea în jur de 500 de locuri, dintre care 20 vor fi doar pentru mașini electrice.
  • În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și Centrul de copii și juniori al FC Argeș.

Felicitări, Pitești!

Mulțumesc pentru încredere!

Suntem o forță împreună!”, a fost mesajul transmis de primarul Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

UPDATE:

Finanțarea de la bugetul local este de 1,7%

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești

Potrivit administrației locale din Pitești, stadionul, ce poartă numele legendei fotbalului de la FC Argeș, va avea nivel de omologare UEFA 4 și va îndeplini cerințele superioare acestui standard. Sunt 60 de ani de la inaugurarea fostului stadion ”Nicolae Dobrin”. Vechiul stadion demolat, numit inițial ”1 Mai”, apoi ”Municipal”, și, din 2002, ”Nicolae Dobrin”, a fost construit în 1964.

Stadionul va avea un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105 metri x 68 metri, la care se adaugă suprafața de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord și peluza de sud.

Numărul de locuri de parcare este de 457, dintre care: 229 în subsol, 51 de locuri pe peluza sud, 105 locuri pe tribuna est și 72 de locuri la suprafață.

Arena stadionului va avea o capacitate de maximum 15.200 de spectatori.

În cadrul viitorului complex sportiv va fi amenajat și Centrul de copii și juniori al FC Argeș, și, de asemenea, vor funcționa secțiile de box, judo, lupte și karate.

Stadionul din Trivale va fi primul stadion din România cu zero consum de energie, ca urmare a montării de panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.

Printre facilitățile incluse în proiectul stadionului se regăsesc: sistemul de iluminare a fațadei cu tehnologie LED, un muzeu al clubului și un magazin de prezentare al FC Argeș, o sală de forță, săli pentru saună, recuperare și antrenament multifuncționale, precum și cabinete medicale și de antidoping.

“Este cea mai mare investiție de care Piteștiul beneficiază după 1990!

Este susținută financiar în proporție de peste 98% de statul român, deci nu avem o presiune pe bugetul local, ci doar avantaje pentru oraș!

A fost într-un ceas bun!

În 30 septembrie 2022, am predat la Compania Națională de Investiții studiul de fezabilitate și hotărârea de consiliu local privind obiectivul de investiții, apoi am urmat etapele proiectului nostru – de la obținerea finanțării, la demolarea stadionului și aducerea la UAT a unor suprafețe de teren ce ne erau necesare!

Am reușit!”, a completat Lucrețiu Tudor, administrator public al municipiului Pitești, potrivit comunicatului remis presei.

Valoarea totală a investiției, prin Compania Națională de Investiții, se ridică la 100 de milioane de euro, din care finanțarea de la bugetul local este de 1,7%.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Victorie pentru Pitești! Construcția stadionului ”Nicolae Dobrin” merge mai departe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Primăria Municipiului Pitești